Antena 3 CNN Actualitate Media Din Londra pentru Antena 3. Şeful canalului France 24 a vorbit despre puterea informaţiei şi libertatea de exprimare

Din Londra pentru Antena 3. Şeful canalului France 24 a vorbit despre puterea informaţiei şi libertatea de exprimare

Din Londra pentru Antena 3. Şeful canalului France 24 a vorbit despre puterea informaţiei şi libertatea de exprimare
Sursa foto: Foto: Videonews
11 Noi 2011   •   09:18

Benedicte Paviot, şeful biroului France 24, un canal foarte important din Europa care emite în limba engleză, franceză şi arabă, a acordat un interviu jurnalistului Adrian Ursu. Jurnalista Benedicte Paviot a vorbit despre puterea informaţiei şi importanţa libertăţii de exprimare.

Jurnalista a afirmat că sentimentul că informaţia poate ajunge oriunde îi îngrijorează pe foarte mulţi dictatori şi liderii politici vor în primul rând să deţină controlul asupra presei.

Referitor la problema romilor şi cum este tratată ea,  Paviote a apreciat că în Franţa este vorba de politica preşedintelui Sarkozy.

"Este un principiu foarte simplu, acela că în timpul unei crize ecnomice, primul lucru pe care îl fac oamenii este să se uite la diferenţe şi cred că e important ca diferenţele să nu fie privite ca un pericol, mai ales dacă vorbim de diferenţe financiare, economice. Teama este un element redutabil şi foarte mulţi dictatori se folosesc de acest sentiment".

 





×
Subiecte în articol: jurnalist Adrian Ursu interviu Premiile AIB
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close