Antena 3 CNN Actualitate Media Doliu în presă! A murit Florin Silviu Ursulescu, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România

Doliu în presă! A murit Florin Silviu Ursulescu, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România

Doliu în presă! A murit Florin Silviu Ursulescu, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România
Sursa foto: Foto: Youtube.com
16 Sep 2019   •   15:29

Este doliu în presă! Florin Silviu Ursulescu, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România și fratele lui Octavian Ursulescu, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Florin-Silviu Ursulescu s-a născut la 1 octombrie 1945 în Bucureşti şi a început să colecţioneze discuri cu muzică încă din adolescenţă. Tot de atunci începe să consulte reviste şi publicaţii străine cu caracter muzical pop-rock – franceze, engleze, italiene (discurile şi publicaţiile erau procurate, cu mari eforturi, sacrificii, cheltuieli, prin intermediul celor care mai plecau peste hotare, în ţară negăsindu-se aşa ceva).

A fondat mai multe cluburi de muzică în Bucureşti, a scris istoria rockului românesc, a lucrat pentru Radio şi a semnat miide cronici muzicale în revistele de specialitate, potrivit Casa de Pariuri Literare.

Florin-Silviu Ursulescu devine un foarte documentat cunoscător al tuturor ramurilor muzicii numite „de divertisment” – folk, rock, pop şi alte ramuri înrudite, atât din ţară, cât şi din peisajul internaţional (nu numai cel anglo-american, ci şi cel european, atât occidental, cât şi din ţările foste socialiste – Cehoslovacia, Polonia, RDG, Ungaria).

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close