Antena 3 CNN Actualitate Media Editorial, de Dana Chera: Luați-vă concediu!

Editorial, de Dana Chera: Luați-vă concediu!

Editorial, de Dana Chera: Luați-vă concediu!
de Dana Chera    |    22 Iun 2019   •   17:26
Multă cerneală am folosit și multe vorbe am rostit ca să-i fac pe oameni să înțeleagă ( ce aroganță!) că politicienii îi învrăjbesc ca să-i conducă mai ușor. Că dezbină și vei stăpani este esența mișcarii puterilor din toate timpurile. Eu nu m-am sucit în a susține asta cu tărie! Ce observ, însă, este o fațetă a problemei pe care doar stând pe margine, departe de malaxor, o poți vedea clar. Altfel, știi ca e, dar te deranjează să vorbești despre ea. În fond, de ce să-ți faci dușmani în breasla pe care cu onor o populezi.
 
Din respect pentru oamenii care s-au uitat 14 ani în gura mea, spun ca ziariștii se îndepărtează pe zi ce trece de rostul lor pe lume! Iar unii dintre ei au luat-o razna complet. Și-au alimentat o ură și-o lipsă de toleranța unii față de alții înfricoșătoare. Dacă admitem că presa de informare a dispărut și toată breasla militează pentru o cauză, dând informațiilor sensul dorit și contextualizând diferit, de ce războiul ăsta? De ce jignirile și ironiile ieftine ascunse în spatele dreptului la liberă exprimare? De ce :dacă nu ești de partea noastră, ești hoț, prost sau securist? Politicienii și presa violentă își impart cu seninătate,  în vremurile pe care le trăim, asmuțirea oamenilor unii împotriva altora.
 
Asta este statul paralel! La cârma lui, băieți și fete care spumegă și pervertesc realitatea doar pentru că urăsc visceral. N-am fost un ziarist moale și am derapat și eu de multe ori inadmisibil. De pe margine, vă spun, în ritmul ăsta, ne înfundăm in mlaștina lipsei de credibilitate! Oamenii pe care acum îi manipulăm vor călca pe cap, la un moment dat, câinele de pază al societății.
Luați-vă concediu, dragi colegi! De pe margine se vede un fum negru și gros! Ard bunul simț și iubirea de oameni. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close