Antena 3 CNN Actualitate Media Franţa: Reality show cu palestinieni şi israelieni ce caută soluţii de pace

Franţa: Reality show cu palestinieni şi israelieni ce caută soluţii de pace

Franţa: Reality show cu palestinieni şi israelieni ce caută soluţii de pace
11 Iun 2010   •   03:53

 

Ce nu reuşesc marile puteri să rezolve de zeci de ani încearcă să facă un post tv în această vară. Un reality show numit Les Acccords de Marseille va pune şase tineri israelieni şi sase palestinieni într-o casă timp de trei săptămâni.
Programul tv francez încearcă să treacă peste stereotipul general al unui asemenea show şi îşi propune un scop mult mai ambiţios: cei 12 adolescenţi ar trebui să găsească un plan de pace pentru Orientul Mijlociu.
Les Accords de Marseille, care va fi transmis pe canalul public de televiziune France5, în septembrie, va uni 12 tineri de 18 ani- şase din Israel, şase din teritoriile palestiniene- îi va face să coabiteze pe măsură ce ţin negocieri menite a ajunge la un acord de pace.
Deşi creatorii show.ului admit că un asemenea scop este mai degrabă simbolic, ei subliniază că cea mai importantă parte a programului va fi procesul de discuţii.

Timp de trei săptămâni, cei 12 participanţi vor trăi într-o casă în arhipelagul Frioul în coastra Marseille. Ca o distanţare de programele gen reality TV standard, nu vor exista filmări în dormitor, fără transmisii live şi  fără a se înregistra continuu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close