Antena 3 CNN Actualitate Media Grupul Ringier, interesat de cumpărarea publicaţiei franceze Le Monde

Grupul Ringier, interesat de cumpărarea publicaţiei franceze Le Monde

Grupul Ringier, interesat de cumpărarea publicaţiei franceze Le Monde
31 Mai 2010   •   15:11


Una dintre cele mai cunoscute publicaţii franceze, Le Monde, ar putea intra în posesia Ringier. Grupul elveţian şi-a arătat interesul, alături de alţi trei candidaţi, pentru achiziţionarea cotidianului francez, a anunţat Eric Fottorino, directorului grupului Le Monde, citat de Mediafax.

"Grupul elvetian Ringier a declarat ca vrea sa studieze dosarul. Noi aşteptăm ca ofertele să fie înaintate până pe 15 iunie", a declarat Fottorino. "Nu suntem încă gata să facem o recomandare, dar vom face una bazată pe criterii precise", a adaugat directorul Le Monde.

Capacitatea financiară a cumpărătorului, precum şi poziţia sa faţă de guvernare şi dorinţa de a continua planul de redresare a grupului sunt numai câteva dintre aspectele care vor fi luate în calcul în momentul efectuării tranzacţiei.

Printre cei care şi-au arătat interesul pentru achiziţionarea grupului Le Monde se numără şi Nouvel Observateur - săptămânalul deţinut de Claude Perdriel, bancherul Matthieu Pigasse, în parteneriat cu omul de afaceri Pierre Bergé şi cu Xavier Niel, şi publisherul titlului El Pais, care este deja unul dintre acţionarii principali în cadrul grupului Le Monde.

Grupul Le Monde controlează cotidianul cu acelasi titlu, dar şi alte reviste, printre care săptămânalul cultural Telerama şi publicatia catolică La vie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Le Monde cumparare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close