Antena 3 CNN Actualitate Media În premieră: 21.12.2012 - PSIHOZĂ, INDUSTRIE sau APOCALIPSĂ?

În premieră: 21.12.2012 - PSIHOZĂ, INDUSTRIE sau APOCALIPSĂ?

În premieră: 21.12.2012 - PSIHOZĂ, INDUSTRIE sau APOCALIPSĂ?
Sursa foto: Foto: aires-apocalypse.com
22 Oct 2012   •   12:59

Exact peste două luni va fi 21 decembrie 2012, o dată despre care, în ultimii ani, s-a vorbit enorm. Pe glob, mii de asociaţii, site-uri, cărţi şi conferinţe au fost dedicate acestei zile despre care unii spun că va aduce sfârşitul lumii.

Teama a fost stârnită de interpretarea calendarului maiaş care se opreşte brusc după ce a numărat 5.125 de ani. De câţiva ani, pentru milioane de pământeni, ziua de 21 decembrie 2012 nu mai e o dată ca oricare alta. Se vorbeşte despre o predicţie făcută de mayasi, al căror calendar se opreşte brusc în ziua solstiţiului de iarnă de anul acesta. Se spune că va fi o aliniere a planetelor la centrul galaxiei, câmpul magnetic al pământului suferă şi el modificări şi, în plus, anul acesta se încheie o rotaţie perfectă a axei pământului, un fenomen care are loc o dată la 26 de mii de ani.

În lume, oamenii au început fie să creadă că 21 decembrie va fi sfârşitul acestei lumi, într-un fel sau altul, fie să-şi pună întrebarea "Şi dacă totuşi se întâmplă ceva?".

Echipa În Premiera a încercat să afle adevărul. Reporterii au făcut filmări în şase ţări de pe două continente, au stat de vorbă cu specialişti în calendarul maya, cu astronomi, geofizicieni, scriitori celebri şi profesori în istoria religiilor, pentru a vedea de ce această apocalipsă anunţată a stârnit mai multă agitaţie decât toate celelalte 200 profeţii din istoria omenirii.


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "ÎN PREMIERĂ" DE LA ANTENA 3




×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close