Antena 3 CNN Actualitate Media Ion Cristoiu: ”Halucinaţiile lui Adrian Streinu Cercel – pur şi simplu un balon de încercare”

Ion Cristoiu: ”Halucinaţiile lui Adrian Streinu Cercel – pur şi simplu un balon de încercare”

Ion Cristoiu ironizează comunicatul Grupului de Comunicare Srategidă prin care respinge iniţiativa lui Adrian Streunu Cercel, managerul Institutului de boli Infectioase Matei Balş, de relaxarea a restricţiiilor privind limitarea răspândirii coronavirusului.

Ion Cristoiu: ”Halucinaţiile lui Adrian Streinu Cercel – pur şi simplu un balon de încercare”
21 Apr 2020   •   10:56

 

Ion Cristoiu notează că documentul în care Adrian Streinu Cercel a propus măsurile de relaxare a restricţiilor a apărut în presă înainte ca factorul politic să decidă, după ce a zăcut prin sertarele ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, iar faptul că managerul Insitutului Balş şi l-a asumat arată că acesta este folosit de putere pentru a face anumite jocuri, aşa cum s-a întâmplat şi cu minimalizarea pericolului corononavirusului.

“Luni, 20 aprilie 2020, ora 17,11, televiziunile, site-urile şi ziarele s-au pomenit cu un Text din partea Grupului de Comunicare Strategică justificat astfel într-un soi de în loc de Prefaţă: Cuvînt înainte la text:

„Avînd în vedere vehicularea în spaţiul public a unor propuneri referitoare la eventuale măsuri de relaxare a restricţiilor instituite pentru prevenirea răspîndirii noului coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări.”

Limbajul administrativ din România lui Klaus Iohannis nu diferă cu nimic de cel folosit de administraţia ţaristă din vremea lui Gogol.
Una dintre imbecilităţile acestui limbaj constă in impresia de secret de stat din spatele unei acţiuni, un secret teribil, a cărui dezvăluire ar duce la prăbuşirea ţării. În cazul de faţă, menţiunea Avînd în vedere vehicularea în spaţiul public stîrneşte din start o nelinişte pe care doar notele de pe vremuri ale Securităţii, preluate ca stil de notele SRI, o mai stîrneau. Care va să zică – îşi spune omul simplu, dar normal la cap – în spaţiul public se vehiculează nişte chestii îngrozitoare care i-au făcut pe distinşii membri ai Grupului, rămaşi şi ei într-un anonimat de ofiţeri adînc conspiraţi, să vină la ora 17:11 cu nu mai puţin de şapte precizări. Nici lectura precizărilor nu e de vreun ajutor cetăţeanului care vrea să afle despre ce-i vorba, incapabil, ca orice muritor, să rătăcească prin spaţiul public mai ceva ca Diogene prin Piaţă în căutarea chestiilor cu care Grupul ţine să polemizeze.

Continuarea AICI. 

 

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close