Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea: Am intrat în contact cu fenomenul numit jurnalism la gala premiilor International Media Excellence Award

Mircea Badea: Am intrat în contact cu fenomenul numit jurnalism la gala premiilor International Media Excellence Award

Mircea Badea: Am intrat în contact cu fenomenul numit jurnalism la gala premiilor International Media Excellence Award
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Noi 2011   •   00:04

Mircea Badea a declarat în debutul ediţiei „În gura presei“ transmisă în direct din studiourile CNN, din Londra, că nu a putut găsi o traducere acceptată de CNA a salutului „Bun găsit în gura presei“.

„Am încercat şi cu Google Translate. Este de nerostit traducerea respectivă. Deci, hello, hello“, a explicat realizatorul Antena 3.

Badea a trecut apoi la un comentariu pe seama galei premiilor International Media Excellence Award, în cadrul căreia echipa „În premieră“, coordonată de Carmen Avram, a primit Premiul Special al Juriului pentru documentarul "Turda, Oraşul Otrăvit", la cea mai râvnită categorie a competiţiei, categoria "Best Investigative documentary - TV" (Cel mai bun documentar de investigaţie pentru TV).

„Pentru mine a fost un context neaşteptat şi cumva sunt inadecvat unor astfel de ceremonii pentru că nu mă potrivesc niciodată cu acest prilej de premiere şi de celebrare a unor performanţe“, a apreciat Mircea Badea.

El a adăugat că este totuşi important să spună anumite lucruri despre ceea ce s-a petrecut în cadrul galei organizate de The Association for International Broadcasting.

„Cel mai important este că în momentul în care vezi secvenţe dintr-un reportaj făcut în Zimbabwe, despre copii părăsiţi de oricine mai puţin de mama care este paralizată, iar unul dintre copii îi spune mamei să nu cumva să moară pentru că va fi nevoit să meargă după ea, îi dai seama că acest film contrastează izbitor cu ceremonia în sine. Acolo unde realizatorul acestui reportaj este premiat, se bucură de performanţa lui într-un context fastuos, elegant. Aceste lucruri contrastează. Şi atunci te gândeşti dacă acest contrast este ok într-o lume ideală“, a comentat Mircea Badea.

Vezi mai jos la ce concluzie a ajuns realizatorul „În gura presei“ şi de ce consideră că în urma participării la gală a intrat „în contact cu adevărata valoare a fenomenului numit jurnalism“, recunoscând că îndeobşte îl ironizează.
 

 


Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close