Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea și cea mai tristă poveste: „E profundă, ca un blestem”

Mircea Badea și cea mai tristă poveste: „E profundă, ca un blestem”

Mircea Badea și cea mai tristă poveste: „E profundă, ca un blestem”
29 Iun 2017   •   00:21

Mircea Badea a relatat în emisiunea „În gura presei” cea mai tristă poveste pe care o știe. „O poveste ca un blestem”, cum a spus realizatorul.

„Povestea lui Ionică cel prost. O poveste îngrozitoare, cea mai tristă și foarte profundă. Orice profunzime este tristă. Cred că am mai spus-o. (...)Povestea asta e oribilă și poartă ghinion. De fiecare dată s-a întâmplat ceva rău, dar asta e o constantă în viața mea. Povestea asta este pentru niște oameni anume. E o poveste pe care nu o poate recepta orice.

Ionică era prost, era într-un sat. Sătenii făceau una-alta și se întrebau cu cine lasă oile, caprele și vacile. Cu Ionică. Se ducea pe marginea lacului. A doua zi o lua de la capăt. Într-o zi, din lac a ieșit o zână. I-a spus: „Ionică cred că ești un om special, aș vrea să vii cu mine pe fundul lacului să vezi frumusețile lumii”. S-a dus cu Ionică, acolo erau palaturi de cleștar, minunățiile lumii. După ce i-a arătat tot s-au întors pe malul lacului.

„Ionică tu ar trebui să rămâi cu mine, nu te întoarce la săteni, toți cred că ești prost. Rămâi cu mine”.

„Dar oile, vacile, nu pot, trebuie să mă întorc la săteni. Când a ajuns în sat le-a povestit ce i s-a întâmplat. Toți au început să râdă de el. A doua zi, s-a dus din nou pe marginea lacului. A venit din nou zâna, l-a dus iar pe fundul lacului...Se întâmplă la fel.

A treia oară, când a venit zâna, i-a spus: „E ultima dată. Dacă alegi să te întorci în sat, e ultima dată când mă vei vedea, când vei vedea minunățiile lumii”. Ionică a spus că trebuie să se întoarcă în sat. Zâna a dispărut. Ionică s-a întors în sat, unde oamenii îl așteptau râzând și l-au întrebat ce au văzut. Ionică a spus: „N-am văzut nimic”, a povestit realizatorul.

„Este una dintre cele mai triste povești pe care o știu. E ca un blestem. Și eu ca Ionică cel prost simt nevoia să spun ce am văzut”, a conchis Mircea Badea.

×
Subiecte în articol: În gura presei Mircea Badea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close