Antena 3 CNN Actualitate Media Olimpicii de la matematică nu sunt recompensați. Vezi sesizarea lui Mircea Badea către Guvern

Olimpicii de la matematică nu sunt recompensați. Vezi sesizarea lui Mircea Badea către Guvern

Olimpicii de la matematică nu sunt recompensați. Vezi sesizarea lui Mircea Badea către Guvern
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Aug 2012   •   23:53

Mircea Badea a ţinut să facă în debutul ediţiei de marţi seara a emisiunii "În gura presei" o sesizare guvernului USL. Realizatorul TV este de părere că aşa cum olimpicii sportivi au fost recompensaţi de statul român, aceeaşi atenţie o merită şi olimpicii la matematică.

"E bine că recompensăm olimpicii români la judo, la gimnastică, la tir şi în toate sporturile în care ei au performat şi au obţinut medalii. E foarte bine. Dar nu mi se pare bine că nu suntem în stare să recompensăm olimpicii internaţionali la matematică. Ce are matematica? De ce e matematica mai prejos ca judo-ul, de exemplu? (...) De ce nu se recompensează rezultatele la olimpiadele internaţionale la matematică? Asta e o întrebare pentru guvernul USL", a comentat Badea.

EI SUNT OLIMPICII DE AUR LA MATEMATICĂ AI ROMÂNIEI

Elevii români care au cucerit medalii la olimpiadele internaţionale de matematică nu au fost recompensaţi anul acesta cu tradiţionalul premiu, al cărui cuantum maxim este de 2.000 de euro pentru medalia de aur, deoarece Ministerul de Finanţe nu a aprobat plăţile, potrivit coordonatorului lotului olimpic de matematică, Radu Gologan.


Vezi înregistrarea emisiunii AICI.




×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close