Antena 3 CNN Actualitate Media Presa străină: Protestele din România continuă. Răbdarea românilor a atins limitele

Presa străină: Protestele din România continuă. Răbdarea românilor a atins limitele

Presa străină: Protestele din România continuă. Răbdarea românilor a atins limitele
Sursa foto: Foto: CNN
17 Ian 2012   •   09:10
România a trecut prin cea de-a cincea zi de proteste, semn al unei răbdări care şi-a atins limitele, scrie presa internaţională. În tot acest timp, premierul Emil Boc a avertizat că nu va tolera violenţele, iar opoziţia a anunţat că va organiza la rândul său demonstraţii în ţară, mai arată jurnaliştii străini.

Potrivit Reuters, prim-ministrul i-a avertizat pe protestatari că violenţele nu vor fi tolerate. Ţara evitase până acum genul de violenţe care au afectat Grecia şi alte state europene îndatorate, în pofida reducerii cu 25 la sută a salariilor în sectorul public şi a creşterii TVA cu 5 puncte procentuale, în 2010, precizează agenţia.

Associated Press menţionează că premierul român Emil Boc a avertizat că violenţele de la sfârşitul săptămânii trecute ar putea pune în pericol stabilitatea şi creşterea economică. Cu toate acestea, protestatarii s-au strâns pentru a cincea zi de demonstraţii, scandând "Libertate!" şi afişând bannere pe care scria "Foamea şi sărăcia au cuprins România!". Manifestanţii fluturau steaguri cu o gaură în mijloc, simbolul revoluţiei din 1989 împotriva dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu, mai arată AP.

Agenţia France Presse remarcă spontaneitatea şi motivarea românilor la aceste proteste, caracteristici care au lipsit în timpul manifestaţiilor împotriva măsurilor de austeritate din 2010.

Postul de televiziune arab Al Jazeera menţionează că protestele au adus în stradă oameni de toate vârstele.

Euronews menţionează că în Bucureşti a început curăţenia în urma protestelor violente, iar localnicii vor pedepsirea dură a celor care au vandalizat magazine.

Iar CNN redă anunţul de luni al coaliţiei de opoziţie, potrivit căruia va organiza demonstraţii în România, în urma protestelor populare faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close