Raluca Turcan: În TVR s-au "spart" contracte mari în sume sub 100.000 euro, pentru achiziţii directe

15 Mai 2010   •   18:13
Raluca Turcan: În TVR s-au "spart" contracte mari în sume sub 100.000 euro, pentru achiziţii directe

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că are informaţii că, în ultimele zile, în TVR contractele mari de achiziţii pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administraţie au fost "sparte" în contracte la valori sub 100.000 de euro, pentru a putea fi făcute achiziţii directe, potrivit Mediafax. Turcan a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la Sibiu, la o dezbatere publică organizată de Institutul de Studii Populare şi organizaţia PDL Sibiu.

Raluca Turcan a vorbit despre dorinţa de a depolitiza Radioul şi Televiziunea publică, spunând că ea este iniţiatoarea unei legi în acest sens.

"Eu am lansat această lege acum vreo cinci ani, am parcurs toate etapele dezbaterii publice, dezbaterii parlamentare, dezbaterii cu toate persoanele specializate în acest domeniu, din păcate n-a fost voinţa politică. Acum se manifestă dorinţa politică, dar e târziu", a declarat Turcan, adăugând că "lucrurile au avut o turnură nesănătoasă" şi a spus că, în opinia sa, "şi editorial lucrurile nu sunt aşa cum ar trebui să fie şi nu îşi îndeplinesc misiunea de servicii publice, dar şi financiar".

"Am informaţii că, în TVR, în ultimele zile, practic toate contractele de achiziţii pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administraţie sunt sparte în sume de sub 100.000 de euro şi se fac achiziţii directe. Asta înseamnă risipă de bani publici, risipă din banii noştri, plătitori de taxe radio-tv", a susţinut Turcan.

Ea a continuat prezentând două variante.
"De aceea, în opinia mea, avem două variante la dispoziţie: fie schimbăm directorul general interimar, care este Sassu, şi punem un director interimar cu mandat bine definit până va ieşi legea nouă, fie facem numirea pe vechea legea a consiliilor de administraţie şi, dacă vom reuşi să coagulăm în jurul nostru o majoritate parlamentară pentru o nouă lege, aceasta să intre în vigoare la un termen pe care îl vom stabili", a explicat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a participat, sâmbătă, la o dezbatere publică organizată de Institutul de Studii Populare şi organizaţia PDL Sibiu, având ca temă "Doctrina populară, sinteza valorilor şi principiilor dreptei". La eveniment au participat şi Sever Voinescu, Valeriu Stoica, Cătălin Avramescu, Cristina Trăilă şi Cristian Pătrăşcoiu.

Antena3.rox close