Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 09 decembrie: La ce s-a înhămat România. Se va „supune“ UE şi va fi amendată dacă are deficit bugetar

Revista presei - 09 decembrie: La ce s-a înhămat România. Se va „supune“ UE şi va fi amendată dacă are deficit bugetar

Revista presei - 09 decembrie: La ce s-a înhămat România. Se va „supune“ UE şi va fi amendată dacă are deficit bugetar
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Dec 2011   •   11:41
Adevărul. La ce s-a înhămat România. Se va „supune“ UE şi va fi amendată dacă are deficit bugetar mai mare de 0,5% din PIB. Jurnaliştii de la Adevărul scriu că România a decis să se alăture celor 17 state din zona euro şi altor cinci ţări non-euro şi va semna un nou tratat european. Acesta include prevederi precum sancţionarea unui stat dacă nu respectă ţintele fiscale, „supunerea“ în faţa Comisiei Europene şi a Consiliului European şi înfiinţarea unui „mecanism automat de corecţie“ pentru aceste situaţii.

Gândul. CRIZA EURO. Noul acord al UE, încheiat doar între ţările din zona euro plus voluntari. Sarkozy: "Am fi preferat un acord în 27, dar 'prietenii' noştri britanici au pus condiţii inacceptabile"
. Gandul vorbeşte în ediţia de azi despre criza euro şi ce şanse au politicienii ca în doar 2 zile să salveze Uniunea Europeană. Ei trebuie să găsească rapid un plan de salvare, care să aibă efecte imediate, în contextul în care agenţia de rating Standard&Poor's a anunţat că pune sub observaţie ratingul celor 17 state Euro.

Cotidianul. Incredibil: Ambasadorul SUA cere să fie schimbată legea pentru ca Morar să rămână în funcţie. Din Cotidianul aflăm până unde poate merge amestecul americanilor în chestiunile interne. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a spus că prelungirea mandatului lui Daniel Morar în fruntea DNA ar fi un lucru foarte bun, adăugând că va fi cu atât mai bine cu cât acesta va rămâne mai mult în funcţie.

Ghimpele. Arhiepiscopia Tomisului, executata silit de ANAF. Inspectorii ANAF au pus din nou sechestru pe bunurile si pe palatul Arhiepiscopiei Tomisului. Jurnaliştii de la Ghimpele ne spun că de la ultimul sechestru al Fiscului, de acum trei luni, Arhiepiscopia a strans datorii de peste 10 miliarde de lei vechi. Totul în cotextul în care in 2010 Biserica Ortodoxă Română a raportat un profit de 100 milioane de euro.

Jurnalul Naţional. La Siliştea-Gumeşti n-au trecere relansările politice. Ce cred urmaşii lui Ilie Moromete despre viitorul politic al lui Mircea Geoană. Din Jurnalul Naţional aflăm că vestea potrivit căreia Mircea Geoană a fost dat afară din partid şi revocat din funcţia de preşedinte al Senatului nu putea să treacă nedezbătută de urmaşii lui Ilie Moromete din Siliştea – Gumeşti, judeţul Teleorman.Cu pa­harele de ţuică ori cu sticlele de bere în faţă, adunaţi ca-n „Po­iana lui Io­can”, sătenii comentează eveni­men­tul în gura mare, înghiontindu-se şi împungându-se verbal „la una mică”. Fără pretenţii de mari analişti, în­­torc politica pe toate feţele, „ca porcul dovleacu’”, aşa cum zice unul dintre ei.

România Liberă. PSD merge pe mâna lui Iliescu în cazul Năstase. Din România Liberă aflăm că fondatorul PSD îşi sprijină protejatul, chiar dacă instanţa îl condamnă. Dacă liderul PSD, Victor Ponta, pare hotărât să nu-l sprijine pe Adrian Năstase în cazul unei condamnări în dosarul „Mătuşa Tamara", alţii, inclusiv Ion Iliescu, vor ca fostul premier să fie apărat de partid.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close