Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei 14 noiembrie: Românul curtat de giganţii mondiali ai petrolului

Revista presei 14 noiembrie: Românul curtat de giganţii mondiali ai petrolului

Revista presei 14 noiembrie: Românul curtat de giganţii mondiali ai petrolului
Sursa foto: Foto: Jurnalul national
de M.Z.    |    14 Noi 2011   •   10:24
Jurnalul naţional: Românul curtat de giganţii mondiali ai petrolului. Guvernele din SUA, Canada şi Japonia sunt interesate de invenţia profesorului Constantin Crânganu. Românul este căutat de firme ca Exxon, British Petroleum, Chevron sau Amoco Corporation, după ce a făcut o descoperire revoluţionară în domeniul energiei. Este vorba despre o metodă de extragere a gazului metan din acumulările marine şi continentale de hidraţi de metan. 35% din drepturile de autor ale invenţiei sunt deţinute de profesorul Crânganu, restul de 65% revenindu-i Institutului de Geoştiinţe pentru Explorare şi Dezvoltare din cadrul Universităţii Oklahoma, unde românul a condus programele de cercetare. Utilizarea pe scară largă a brevetului său ar putea da peste cap toate pronosticurile în ce priveşte evoluţia economiei mondiale şi chiar ar putea diminua crizele ce se succed val după val de câţiva ani încoace.

Puterea: CFR Marfă, vândută la fier vechi? După ce a adus în stare de faliment această societate, conducerea Ministerului Transporturilor încearcă să acopere „gaura neagră" din sistemul feroviar prin vânzarea a peste jumătate din acţiuni. Dacă în urmă cu trei ani, preţul era de cel puţin un miliard de euro, acum suma nu depăşeşte 400 milioane de euro.

România liberă: Lista Monicăi Macovei: 10 persoane care trebuie să plece din guvern şi administraţie. Fosta ministră a Justiţiei care a luat parte la audierile de la Comisia de Etică din PDL i-a trimis premierului Emil Boc o listă cu zece persoane care ar trebui să plece din guvern: secretari de stat şi şefi de agenţii. Prim-ministrul nu i-a dat nici un răspuns deocamdată şi nici Comisia nu a luat vreo decizie, dar lucrurile ar putea să se precipite după arestările de la Cluj, care au agitat în ultimele săptămâni partidul. Macovei spune că propunerile ei nu vizează persoane care nu corespund Codului Etic, nu sunt persoane cu dosare penale, ci doar care, din punctul său de vedere, sunt nepotrivite. Urmează o decizie a Comisiei de Etică a PDL şi o decizie a premierului.

gandul.info: Isărescu, la reuniunea organizaţiei care "conduce" lumea. Comisia Trilaterală, una dintre cele mai puternice şi influente organizaţii mondiale, s-a reunit la acest sfârşit de săptămână la Haga (Olanda), printre participanţi numărându-se şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Pe lângă şeful BNR, care este membru al Comitetului executiv al Comisiei, România mai este reprezentată în Trilaterală de încă doi români - Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI şi Răsvan Radu, care conduce UniCredit Ţiriac Bank.

Fin.ro: Cine a primit cele mai mari despăgubiri la Pasajul Pipera – Floreasca. Lucrările la pasajul suprateran peste bulevardul Barbu Văcărescu din partea de nord a Capitalei au intrat în linie dreaptă, fiind programate să se încheie în luna decembrie. Pentru realizarea lucrării au fost acordate şi despăgubiri pentru terenurile din zonă, acestea ajungând la peste 10 milioane de lei. Cele mai mari sume le-au luat benzinăriile Lukoil (3,3 milioane de lei) şi OMV Petrom (1,9 milioane lei). Sume peste un million au mai primit Porsche România şi Voicu Mărgărit.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close