Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 16 ianuarie: Cronica unei revolte neanunţate

Revista presei - 16 ianuarie: Cronica unei revolte neanunţate

Revista presei - 16 ianuarie: Cronica unei revolte neanunţate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Ian 2012   •   09:38
Jurnalul Naţional. Cronica unei revolte neanunţate. Jurnalul Naţional face cronica unei revolte neanunţate sau cum s-a ajuns de la "Respect pentru Raed Arafat" la "Greaţă faţă de Băsescu". La manifestările de amploare ce au avut loc în weekend în ţară şi în Ca­pital ă s-a cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului Boc şi alegeri anticipate.

Gândul. PROTESTE ÎN BUCUREŞTI. Arsenalul ofensiv al huliganilor: bucăţi enorme de marmură de pe scările din faţa Teatrului Naţional. Jurnaliştii de la Gândul ne prezintă arsenalul ofensiv al huliganilor: bucăţi enorme de marmură de pe scările din faţa Teatrului Naţional. După tirul cu bolovani venit din partea huliganilor din galeriile de fotbal, forţelor de ordine au intervinit în forţă. Jandarmii au spart grupul violent, dar ultraşii au fugit spre centrul vechi al Capitalei, unde au produs noi pagube materiale.

Adevărul. "Alergie la Putere" este titlul articolului din Adevărul. Seria protestelor, începută joi seara în Târgu-Mureş, a culminat ieri cu violenţele din centrul Bucureştiului. Deşi numitorul comun al protestatarilor a fost „Jos Băsescu!", motivele care i-au adunat pe oameni în Piaţa Universităţii au fost cât se poate de felurite. În articolul de azi găsiţi cele mai întâlnite argumente care i-au scos pe oameni din case.

Ghimpele. Oprescu: Distrugerile provocate de protest se întind pe şase kilometri. Jurnaliştii de la Ghimpele scriu că, duminică noapte, după terminarea protestelor, primarul Sorin Oprescu a mers în centrul Capitalei şi, după ce a observat zona, a declarat că distrugerile se întind pe şase kilometri, de la Piaţa Universităţii la Parcul Tineretului. Mai mult de atât, distrugerile au vizat şi zona Centrului Istoric, cu pietre smulse din pavaj, dar mai ales zona Pieţei Unirii unde au fost semnalate defecţiuni după ce s-au smuls cabluri.

România Liberă. Şase miliarde de euro se risipesc în continuare anual în sănătate. Cine este responsabil? România Liberă scrie că tensiunile generate de reforma sistemului sanitar au ajuns la cote maxime, cu oameni care au ieşit în stradă, dar nevoia de clarificare a lipsei de transparenţă în cheltuirea banilor publici rămâne. Retragerea din dezbaterea publică a proiectului de lege nu rezolvă probleme din sistemul sanitar. Totodată tensiunile apărute în ultimele zile au arătat şi incapacitatea iniţiatorilor de a-şi susţine proiectul şi lipsa de dialog cu opinia publică. După anunţul preşedintelui niciunul dintre iniţiatori nu a ieşit să apare în continuare această lege.

Financiarul. Ce vrem?Din financiarul.ro aflăm revendicările unui protestatar din Capitală care a acceptat să explice motivul pentru care este decis să iasă în continuare în stradă. Pietreanul stabilit de câţiva ani în Bucureşti spune că vrea să trăiască într-o ţară normală. Află ce are de spus un protestatar care ştie de ce a ieşit în stradă.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close