Antena 3 CNN Actualitate Media România TV - televiziunea care face ca OTV să pară un templu al deontologiei

România TV - televiziunea care face ca OTV să pară un templu al deontologiei

România TV - televiziunea care face ca OTV să pară un templu al deontologiei
26 Feb 2013   •   15:20

Reţeta editorială a televiziunii România TV are la bază diversiunea, scriu jurnaliştii de la Ziare.com, care sunt de părere că metoda "demonstrează o lipsă flagrantă de profesionalism jurnalistic, decenţă şi, în unele cazuri, chiar de inteligenţă".

Conform Ziare.com, "disperarea de a creşte audienţa cu orice preţ poate conduce la concluzia existenţei unui anumit termen până la care patronul s-a angajat să atingă o anumită audienţă".

Printre subiectele de scandal sau chiar fabricate, echipa de la RTV - aminteşte Ziare.com - a dat şi rateuri spectaculoase, care au fost semnalate inclusiv de site-ul Antena3.ro:

- prezentarea unei informaţii conform căreia ”Elan Schwartzenberg este implicat în răpirea lui Codruţ Marta (n.r. fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar)” şi implicarea lui Crin Antonescu în acest scandal. Ştirea a fost inventată de jurnaliştii de la SursaZilei tocmai pentru a dovedi că jurnaliştii de la România TV nu citează sursele, ba chiar şi le însuşesc.

- anchetarea ministrului Muncii de către DNA pentru luare de mită (informaţie reluată şi după ce a fost infirmată oficial). Pe 9 februarie, minstrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat la Antena 3 că se gândeşte să dea în judecată postul de televiziune RTV.

- prezentarea datelor unui sondaj Avangarde care A FOST NEGAT ÎN DIRECT CHIAR DE DIRECTORUL INSTITUTULUI.

- transformarea lui Klaus Iohannis în traficant de copii

Acestea fac ca, în comparaţie cu RTV, OTV să poată fi considerat un templu al deontologiei, mai spun cei de la Ziare.com.




×
Subiecte în articol: rtv Sebastian Ghita Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close