Antena 3 CNN Actualitate Media Rusia amenință cu represalii Marea Britanie dacă interzice Russia Today

Rusia amenință cu represalii Marea Britanie dacă interzice Russia Today

Rusia amenință cu represalii Marea Britanie dacă interzice Russia Today
13 Mar 2018   •   22:46

'Nicio mass-media britancă' nu va mai activa în Rusia în cazul în care postul de televiziune rus Russia Today va fi închis în Marea Britanie, a atenţionat marţi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, informează AFP.

Instituţia de reglementare în domeniul Audiovizualului din Marea Britanie, Ofcom, a anunţat că ar putea lua o decizie în ceea ce priveşte licenţa acordată postului RT, considerat organ de propagandă pro-Kremlin, ca ripostă la presupusa responsabilitate a Moscovei în otrăvirea pe teritoriul Marii Britanii a unui fost agent dublu rus.

'Nicio mass-media britanică nu va activa în Rusia dacă ei vor închide RT', a declarat Zaharova marţi seara, în cadrul emisiunii '60 de minute' de la postul public rus Rossia 1.

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi la 4 martie pe o bancă din Salisbury, un oraş din sud-vestul Marii Britanii, victime ale unui puternic agent iritant şi în prezent sunt internaţi în spital în stare critică. Premierul britanic Theresa May a estimat drept 'foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă' de otrăvirea lor.

Londra a promis o 'serie' de sancţiuni, în special de ordin economic, în cazul în care Kremlinul nu va oferi un răspuns satisfăcător până marţi la miezul nopţii.

Miercuri, Theresa May urmează să-i reunească pe membrii Consiliului de Securitate Naţională (NSC) pentru a examina răspunsul dat de Kremlin.

La rândul său, Ofcom a anunţat luni că va aştepta rezultatul acestei reuniuni înainte de a studia dreptul postului RT de a emite în Marea Britanie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: russia today
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close