Antena 3 CNN Actualitate Media Singurul interviu televizat acordat de Valentin Ceauşescu, difuzat în exclusivitate la Sinteza Zilei

Singurul interviu televizat acordat de Valentin Ceauşescu, difuzat în exclusivitate la Sinteza Zilei

Singurul interviu televizat acordat de Valentin Ceauşescu, difuzat în exclusivitate la Sinteza Zilei
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Sep 2011   •   09:29

Singurul interviu televizat acordat de Valentin Ceauşescu (fiul cel mare al lui Nicolae Ceauşescu) a fost difuzat miercuri seara în exclusivitate la emisiunea Sinteza Zilei. Fiul cel mare al Ceauşeştilor le povestea unor jurnalişti francezi, în 1994, despre urmările Revoluţiei române. În acelaşi interviu el  explică dezvoltarea cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu în timpul regimului comunist.

În interviul acordat francezilor, Valentin Ceauşescu a vorbit despre motivele pentru care cultul personalităţii se dezvoltase atât de mult în România în timpul regimului comunist .

Fiul cel mare al dictatorului se declara dezamăgit de felul în care au perceput românii Revoluţia din 1989.

"Românii au crezut că totul va fi mai bine ca înainte. După '89 au sperat în fiecare zi că va fi mai bine. De asta, astăzi domină decepţia în societatea noastră", declara Valentin Ceauşescu.

În ziua în care cuplul dictatorial a fost executat, Valentin Ceauşescu a fost acuzat de subminarea economiei naţionale şi ţinut în arest până în august 1990. La momentul interviului, era eliberat condiţionat şi aştepta reluarea procesului său.

 




×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close