Antena 3 CNN Actualitate Media Trusturile de presă susţin ordonanţa care combate evaziunea fiscală din publicitate. O lege asemănătoare este şi în UE

Trusturile de presă susţin ordonanţa care combate evaziunea fiscală din publicitate. O lege asemănătoare este şi în UE

Trusturile de presă susţin ordonanţa care combate evaziunea fiscală din publicitate. O lege asemănătoare este şi în UE
Sursa foto: Foto: kimarketingintl.com
de M.Z.    |    12 Iun 2013   •   17:30

Trusturile de presă audiate de Comisia de Cultură a Senatului au susţinut odonanţa de urgenţă care elimină evaziunea fiscală din publicitate. Noile prevederi, în concordanţă cu legislaţia europeană în vigoare, vor asigura o mai mare transparenţă în relaţia cu clienţii.

De cealaltă parte, agenţiile de publicitate şi multinaţionalele contestă textul de lege şi fac presiuni pentru modificarea ordonanţei. Mai mult, publicitarii au refuzat accesul presei la audierea în Comisie.

 
Reprezentaţii trusturilor de presă au susţinut în faţa Comisiei de Cultură a Senatului nevoia unei ordonanţe care să prevină şi să elimine evaziunea fiscală şi abuzurile din publicitate. Trusturile de presă speră ca adoptarea ordonanţei să aducă o mai mare stabilitate financiară.
 
O lege asemănătoare funcţionează de mai mult timp în Franţa şi urmează să fie adoptată şi în Germania.
 
Asociaţia Televiziunilor Comerciale din Europa Consideră această lege, care va fi supusă săptămâna viitoare votului Comisiei, benefică pentru peisajul media din România.



 

×
Subiecte în articol: publicitate evaziune fiscala
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close