Antena 3 CNN Actualitate Media Vestea cruntă primită de Radu Banciu din sala de tribunal. Judecătorii au luat decizia

Vestea cruntă primită de Radu Banciu din sala de tribunal. Judecătorii au luat decizia

 Vestea cruntă primită de Radu Banciu din sala de tribunal. Judecătorii au luat decizia
03 Feb 2017   •   13:51

Jurnalistul tv Radu Banciu a pierdut procesul contra celor de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării prin care constesta faptul că fusese amendat cu 5.000 de lei.

Curtea de Apel Bucuresti respinge ca neîntemeiată acţiunea reclamantului Radu Banciu în contradictoriu cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la CAB. Pronunţată în şedinţă publică azi, 01.02.2017, se arată în minute ședinței.

CNCD a fost sesizat cu privire la emisiunea intitulată „Lumea lui Banciu”, difuzată de către postul de televiziune B1TV la data de 01.12.2015, în cadrul căreia realizatorul și jurnalistul Radu Banciu a produs următoarele afirmaţii cu caracter discriminatoriu cu privire la minoritatea națională maghiară: „...extremiştii maghiari au încercat de-a lungul anilor să recruteze noi membri şi pe teritoriul României, adică tot un fel de ISIS şi ăsta, numai că, încă o dată, de mai mică amploare pentru că fiecare cu rasa lui, da? Maghiarul este extremist în totalitatea lui. Nu poate să spună vreun maghiar că n-are în sânge chestia asta. Dacă i se activează gena, este extremist. Maghiarul este extremist. A se vedea relaţiile pe care le au cu toate ţările frontaliere, mai puţin cu Austria pentru că acolo ştim care sunt motive. Deci este un extremist notoriu, la fel ca musulmanul. Maghiarii sunt cu toţii la fel. Aţi văzut cum îi tratează pe europeni, care este poziţia Ungariei faţă de Uniunea Europeană. ...ei nu sunt cei mai curajoşi dintre cetăţeni.”
Analizând înscrisurile şi lucrările dosarului în raport cu motivele invocate de către părţi şi dispoziţiile legale aplicabile, Colegiul Director al CNCD a decis, prin Hotărârea nr. 348/04.05.2016, că aspectele sesizate întrunesc elementele constitutive ale unei fapte de discriminare, astfel cum este prevăzută de art. 2 alin. 1, coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000R, aplicând părții reclamate, Radu Banciu, o amendă contravențională în cuantum de 5000 lei.

×
Subiecte în articol: CNCD
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close