Antena 3 CNN Actualitate Media Ziarul Jurnalul apare mâine în EDIȚIE SPECIALĂ dedicată României Mari

Ziarul Jurnalul apare mâine în EDIȚIE SPECIALĂ dedicată României Mari

Jurnalul de mâine, 30 noiembrie, apare într-o ediție specială de 32 de pagini, dedicată împlinirii a 105 ani de la crearea României Mari, cel mai important eveniment al istoriei noastre.

Ziarul Jurnalul apare mâine în EDIȚIE SPECIALĂ dedicată României Mari
Sursa foto: Jurnalul
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   16:56

Deschiderea este asigurată de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, care abordează fenomenul migrației românilor către Vest, cu implicațiile acestuia în viața națiunii, apoi antropologul Gheorghiță Ciocioi dezvăluie cum a fost primită unirea românilor de țările vecine. Și vă dezvăluim că România Mare nu a fost privită cu ochi buni nici de sârbi, nici de bulgari, cu atât mai puțin de maghiari.

În ediția de sărbătoare a Jurnalului mai puteți citi despre practica, instaurată în 1918, a bătăușilor profesioniști, adunați de politicieni din mahalale, pentru a „convinge” alegătorii să voteze cu partidul ”care trebuie”. Și care, în unele zone a rămas în picioare până în zilele noastre.

Situația României Mari e analizată și din punct de vedere economic în paginile ediției speciale a Jurnalului de mâine. Și tot aici regăsim informații prețioase despre cum s-a născut turismul în România după Marea Unire. Vedem o comparație a Constituției de la 1923 cu cea de acum și mai facem o incursiune în trecut, de data aceasta în epoca romantică a fotbalului, cu Bodola și Baratky jucând în campionatul României Mari.

Nu rata ediția specială de mâine a ziarului Jurnalul dedicată împlinirii a 105 ani de la crearea României Mari.

×
Subiecte în articol: Jurnalul
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close