Antena 3 CNN Actualitate Medic ATI: "Nu suntem departe de momentul de care se tem toți medicii. S-ar putea să fie mult o săptămână, două"

Medic ATI: "Nu suntem departe de momentul de care se tem toți medicii. S-ar putea să fie mult o săptămână, două"

Ion Chilinciuc, șeful secţiei ATI de la Spitalul Bârlad spune că, dacă numărul infectărilor cu noul coronavirus nu scade, în cel mult două săptămâni medicii vor fi puși în situația de a alege pacienții pe care îi tratează și pe care îi lasă să moară.

Medic ATI: "Nu suntem departe de momentul de care se tem toți medicii. S-ar putea să fie mult o săptămână, două"
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    01 Dec 2020   •   16:00

Doctorul de la Bârlad a trecut prin experiența bolii și a fost și el internat la Terapie Intensivă.

”Am avut o perioadă când eram destul de aglomerați cu pacienții și cu intervenții chirugicale. Oboseala își spune cuvântul. Probabil mi-a scăpat ceva în protecție.

Atunci când gândești tu, atunci treburile nu merg bine. Să-i lași pe alții să gândească pentru tine. Ce au spus medicii eu am executat. Aproximativ la 2-3 zile după ce am fost internat, după tot tratamentul pe care-l luam, simptomele au devenit mai accentuate, cu insuficiență respiratorie”, povestește doctorul. 

Așa că medicii l-au transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală. A fost internat direct la Terapie Intensivă, unde a stat o săptămână, conectat la masca cu oxigen.

”Trebuie să te lupți cu inamicul invizibil”

”Trebuie să te lupți cu inamicul invizibil. Nu m-am speriat, dar știam că e o afecțiune destul de serioasă. Indiferent în ce situație ai fi, să-ți păstrezi calmul. Fac asta de peste 30 de ani, indiferent de situația în care sunt”, a adăugat el.

A luptat trei săptămâni cu boala, după care a revenit la muncă, pentru a-și ajuta colegii. 

Șeful secției de Terapie Intensivă se așteaptă ca situația să evolueze înspre rău. Spune că nu e departe momentul de care se tem toți medicii, acela în care vor fi atât de mulți bolnavi încât nu vor ști pe cine sa trateze mai întâi.

”Nu mai e mult, cred că o săptămână, două”

”Nu mai e mult, cred că o săptămână, două. S-ar putea să fie mult o săptămână sau două. Probabil că și noi o să ajungem în acel moment. O să ținem cont de vârstă, de afecțiunile pe care le are. În momentul în care ai un pacient de 41 de ani și ai un pacient mai în vârstă, îl alegi pe cel de 41 de ani”, spune medicul, potrivit Digi24

 

×
Subiecte în articol: Ion Chilinciuc medic ATI Barlad
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close