Antena 3 CNN Actualitate Infecţionist: La noi, se detectează un singur bolnav de COVID din şase. Trebuie repede măsuri mai dure!

Infecţionist: La noi, se detectează un singur bolnav de COVID din şase. Trebuie repede măsuri mai dure!

Avertisment extrem de dur al infecţioniştilor de la noi din ţară. Profesorul dr. Emanoil Ceauşu de la Spitalul Victor Babeş spune că la noi în ţară este detectat doar un singur infectat din şase bolnavi de COVID-19. 

Infecţionist: La noi, se detectează un singur bolnav de COVID din şase. Trebuie repede măsuri mai dure!
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    15 Oct 2020   •   12:03

Medicul mai spune că de ieri până azi avem în plus 20.000-25.000 de noi bolnavi care au luat SARS-CoV-2 despre care nimeni nu ştie nimic, potrivit adevarul.ro.

În aceste condiţii, dacă nu se pun în practică noi reguli mai dure şi dacă nu se veghează la respectarea lor, vom ajunge lejer la 6.000 de cazuri pe zi, mai atenţionează medicul Emanoil Ceauşu, de la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Prof. dr. Emanoil Ceauşu: Trebuie repede măsuri mai dure!

"Dacă nu se pun în practică noi reguli mai dure şi, foarte important, dacă nu se veghează la respectarea lor, vom ajunge lejer la 6.000 de cazuri pe zi. 

Repet, măsurile sunt obligatoriu de luat repede pentru că, dacă ţinem cont de unele studii, la noi se detectează numai un singur infectat din cinci sau şase persoane care au COVID-19. Un calcul ne arată că de ieri până azi avem în plus 20.000-25.000 de noi bolnavi care au contactat SARS-CoV-2", a declarat prof. dr. Emanoil Ceauşu.

COVID în România

Miercuri, noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Au fost înregistrate 4.016 bolnavi, 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări.

Până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 5.601 de morţi din această cauză

×
Subiecte în articol: coronavirus emanoil ceausu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close