Antena 3 CNN Actualitate Un medic ortoped a refuzat să acorde îngrijiri unui pacient infectat cu COVID-19. Soţia: "Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări?"

Un medic ortoped a refuzat să acorde îngrijiri unui pacient infectat cu COVID-19. Soţia: "Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări?"

Soţia bărbatului căruia i s-a refuzat ajutorul medical pe motiv că era confirmat cu COVID-19, a scris pe Facebook experienţa trăită în cadrul Spitalului din Sibiu.

Un medic ortoped a refuzat să acorde îngrijiri unui pacient infectat cu COVID-19. Soţia: "Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări?"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2020   •   20:00

Femeia a povestit pe reţelele de socializare că soţul ei şi-a fracturat piciorul în urmă cu o săptămână, iar sâmbătă au apărut complicaţii.

"Sunt şocată de cele întâmplate. Cum să ți se refuze controlul și tratamentul la urgenţe, pe motiv ca esti pozitiv COVID??? La Urgenţe, într-un spital COVID!”, spune femeia în postarea de pe Facebook.

Neştiind cât de gravă este situaţia, a decis să meargă la UPU Sibiu, pentru un control

"Am sunat la Salvare, au venit să îl ia,... Dar, ajuns la spital, acesta află că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să îl vadă, deoarece el nu acceptă să vadă pacienţi pozitivi covid”, a mai spus soţia bărbatului.

“Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?"

“Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în Urgenţe, fie el şi pozitiv, nu primeşte îngrijiri. Adică cum? Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?”, se întreabă revoltată femeia.

Şocată de cele întâmplate, sibianca întreabă cadrele medicale dacă le este ruşine şi au remuşcări

"Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări? Ca soţul meu, mulţi alţii.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înţeleg teama, dar atunci când ştiaţi că lucraţi unde lucrați, la ce vă aşteptaţi, în aceste timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecţiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, şi uite tot am luat”, a mai precizat femeia.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au transmis că s-au autosesizat în acest caz, iar conducerea unităţii medicale are o anchetă în derulare privind această situație, notează Mediafax

Cazul nu este singular

În luna aprilie, când spitalul primea doar cazuri COVID, un bărbat a acuzat faptul că mama sa a murit în chinuri, după ce a îndurat dureri greu de imaginat, pentru că nu a primit ajutor medical, deşi suferise o fractură.

×
Subiecte în articol: Sibiu medic ortoped COVID-19
Parteneri
Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023, chiar de Sfânta Parascheva
x close