Antena 3 CNN Actualitate Medicamentele produse în România se vor scumpi

Medicamentele produse în România se vor scumpi

Medicamentele produse în România se vor scumpi
Sursa foto: medicamente
20 Mar 2009   •   07:58

Medicamentele produse în România vor fi mai scumpe începând cu 1 aprilie. În medie, preţul acestora se va mări cu 6%, în vreme ce cel al produselor de import vor scădea cu 10%.

Cel mai mult se vor scumpi medicamentele produse de Antibiotice Iaşi, 90% din acestea urmând să aibă un preţ mai mare cu 20 de procente faţă de cel actual. ?Din cele 1.500 de produse româneşti, aproape 90% vor fi mai scumpe. Este vorba despre antibiotice, antiinflamatoare, dar şi despre medicamentele contra durerii. Restul medicamentelor autohtone se vor ieftini sau vor rămâne cu preţul nemodificat?, a declarat, pentru Mediafax, Petre Pănculescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Români de Medicamente.

Scăderea preţului la medicamentele din import se explică prin faptul că acestea vor fi aduse la preţul cel mai mic din 12 ţări europene.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că populaţia nu trebuie să se îngrijoreze referitor la creşterea cu şase la sută a preţului la medicamentele româneşti, precizând că majorarea vizează preţul la producător, în farmacie ajungând să fie doar de un punct procentual.

Ministrul Sănătăţii a precizat că creşterea de şase la sută a preţului la medicamentele româneşti este doar la producător şi că, în farmacii, majorarea va ajunge de doar unu la sută.

"Populaţia nu trebuie să se îngrijoreze, nu sunt creşteri semnificative care să se simtă. Per ansamblu, preţurile vor scădea", a declarat ministrul Ion Bazac.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close