Antena 3 CNN Actualitate Medicii nu vor 50%, ci de trei ori salariul mediu pe economie

Medicii nu vor 50%, ci de trei ori salariul mediu pe economie

Medicii nu vor 50%, ci de trei ori salariul mediu pe economie
05 Noi 2008   •   09:14

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR) Vasile Astărăstoaie a anunţat, marţi, că nu va fi de acord cu majorarea de 50 la sută a salariilor, ci va aplica recomandarea Băncii Mondiale pentru România, adică salariul minim al unui doctor să fie de trei ori salariul mediu pe economie.
"Am mai studiat documentele şi voi transmite următorul mesaj: Nu vom fi de acord cu majorarea de 50 la sută a salariilor. Vom aplica recomandarea Băncii Mondiale pentru România, astfel ca salariul minim al unui medic să fie de trei ori salariul mediu pe economie. Suntem modeşti. OCDE a recomandat ca salariul minim al unui doctor să fie de cinci ori salariul mediu pe economie'', a explicat profesorul Astărăstoaie. Întrebat dacă există posibilitatea ca medicii să intre în grevă, preşedintele CMR a spus că "orice este posibil.
Preşedintele CMR a spus că nu se teme de ameninţările ministrului Sănătăţii privind acţiunea în instanţă. "Vom face şi noi acţiuni. Deseori, chiar dacă legea nu prevede autoritatea morală pe care o ai, poate declanşa acţiuni mult mai periculoase decât cele prin sindicat", a mai spus profesorul Astărăstoaie.
În acest an, salariul mediu net al românilor este de circa 1200 lei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Colegiul Medicilor majorare salariala
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close