Antena 3 CNN Actualitate Medjugorje - locul sfânt al Herţegovinei: Milioane de creştini vin aici pentru a auzi mesajul Fecioarei Maria

Medjugorje - locul sfânt al Herţegovinei: Milioane de creştini vin aici pentru a auzi mesajul Fecioarei Maria

Medjugorje - locul sfânt al Herţegovinei: Milioane de creştini vin aici pentru a auzi mesajul Fecioarei Maria
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Oct 2011   •   12:21

Carmen Avram şi echipa emisiunii "În premieră" prezintă un reportaj despre Medjugorje, un oraş care, de 30 de ani, a devenit destinaţia pelerinilor, locul unde oamenii se duc să întâlnească Divinitatea. Medjugorje este un oraş din Bosnia şi Herţegovina, situat la 25 de kilometri de Mostar, aproape de graniţa cu Croaţia. Din 1981, oraşul a devenit loc de pelerinaj pentru milioane de creştini.

Reportajul începe cu povestea a şase copii care, într-o zi de iunie în urmă cu 30 de ani, au dat de ştire localnicilor din Medjugorje că au întâlnit-o pe Fecioara Maria. Astfel, un punct necunoscut de pe mapamond a devenit unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din lume.

Milioane de oameni iau calea Herţegovinei an de an cu speranţa că vor trăi propriul miracol sau dacă nu, măcar că se vor mântui prin apropierea de acest loc considerat sfânt. Bat mii de kilometri şi îşi cară propria cruce rănindu-şi picioarele până la os într-o jertfă de care sunt convinşi până la lacrimi. Şi aşteaptă ca micii mesageri ai Fecioarei Maria, deveniţi adulţi, să îşi întoarcă privirea spre spre ei, să îi atingă şi să îi binecuvânteze.

Aşa s-ar simţi ei înşişi mai aproape de divinitate.

Vezi mai jos un reportaj uluitor despre religie şi credinţă realizat de echipa „În premieră".

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close