Antena 3 CNN Actualitate Metroul spre Otopeni: Primele 6 stații vor fi construite de firma Alsim Alarko din Turcia

Metroul spre Otopeni: Primele 6 stații vor fi construite de firma Alsim Alarko din Turcia

Primele 6 stații ale magistralei M6 de metrou spre Otopeni, între stația 1 Mai și stația Tokyo, vor fi construite de firma Alsim Alarko din Turcia, care a câștigat licitația pentru pentru proiectare şi execuţie.

Metroul spre Otopeni: Primele 6 stații vor fi construite de firma Alsim Alarko din Turcia
Sursa foto: economedia.ro
de Andreea Ştefan    |    15 Iul 2021   •   20:56

Metrorex a desemnat firma din Turcia Alsim Alarko câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia primelor şase staţii ale Magistralei M6.

Licitația a început din martie 2019.

Firma se va ocupa de proiectarea şi execuţiea structurii de rezistenţă pentru staţii şi tuneluri, pentru o galerie la staţia 1 Mai existentă, dar și galeria și tunelul 1 Mai – Tokyo.

De asemenea, Alsim Alarko va construi și primele 6 stații de metrou ale magistralei M6: Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo.

Valoarea estimată a contractului este de 1,2 miliarde de lei, iar termenul de execuţie este de 4 ani.

Dacă nu vor fi contestații, cei de la Alsim Alarko se vor ocupa de proiectarea și realizarea structurii tunelurilor și a stațiilor menționate, potrivit economedia.ro.

Comisia Europeană a acceptat finanțarea doar pentru prima secțiune, motivând că Aeroportul Otopeni are deja transport feroviar.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că prioritară este continuarea magistralei M5 între Eroilor – Universitate şi Pantelimon.

Drulă consideră că metroul spre Otopeni nu are sens din punct de vedere economic, mai ales că nu ține cont nici de planurile de dezvoltare ale aeroportului.

×
Subiecte în articol: metrou otopeni
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close