Antena 3 CNN Actualitate Dr. Mihai Craiu, sfat pentru părinţi: Când toate consulturile pentru febră și tuse, la un copil mic, se termină cu o reţetă de antibiotic e ceva greșit

Dr. Mihai Craiu, sfat pentru părinţi: Când toate consulturile pentru febră și tuse, la un copil mic, se termină cu o reţetă de antibiotic e ceva greșit

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că când toate consulturile pentru febră și tuse, la un copil mic, de grădiniță, se sfârșesc cu o rețetă cu antibiotic "este ceva greșit la mijloc". 

Dr. Mihai Craiu, sfat pentru părinţi: Când toate consulturile pentru febră și tuse, la un copil mic, se termină cu o reţetă de antibiotic e ceva greșit
de Milena Niță    |    21 Noi 2020   •   15:46

Specialistul face astfel un apel la respectarea regulilor existente și la utilizarea rațională a tratamentului cu antibiotice.

"Dna Conferențiar Ioana Ciucă a descris foarte bine o realitate românească ce stă deseori la baza unor indicații eronate de tratament cu antibiotic. 

Dr. Craiu: Când toate consulturile pentru febră și tuse la un copil mic se sfârșesc cu o reţetă de antibiotic e ceva greșit

Convingerea pe care o au majoritatea părinților români ("o infectie acută respiratorie cu febră, la copil, se vindecă doar prin tratament cu antibiotice") există și la unii medici români.

Eterna întrebare "eu pe cine trebuie să ascult?" are un răspuns clar. Trebuie să ascultăm de reguli și protocoale terapeutice, nu de emoții si prejudecăți.

Când toate consulturile pentru episoade de febră și tuse, la un copil mic, de grădiniță, se sfârșesc cu primirea unei rețete de antibiotic este ceva greșit la mijloc. 

Mihai Craiu, apel la respectarea regulilor și la utilizarea rațională a tratamentului cu antibiotice

Regulile din protocoale sunt făcute să apere sănătatea pacientului și nu sunt destinate ingrădirii creativitații sau fanteziei cuiva.

NOTĂ - aceasta nu este o critică adusă nimănui. Nu vizează nici medicii de familie, nici farmaciile și nici firmele ce produc antibiotice. Este un apel la respectarea regulilor existente și la utilizarea rațională a tratamentului cu antibiotice", a scris medicul Mihai Craiu, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu febra antibiotic
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close