Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, dialog incendiar cu Gelu Voican Voiculescu: „De unde știm că din cauza lui Ceaușescu s-a murit?”

Mihai Gâdea, dialog incendiar cu Gelu Voican Voiculescu: „De unde știm că din cauza lui Ceaușescu s-a murit?”

Gelu Voican Voiculescu, confruntat de Mihai Gâdea duminică, la ”Sinteza Zilei” și-a susținut punctul de vedere că uciderea soților Ceușescu a fost necesară pentru ca Revoluția să aibă loc.

Mihai Gâdea, dialog incendiar cu Gelu Voican Voiculescu: „De unde știm că din cauza lui Ceaușescu s-a murit?”
Sursa foto: foto: Captură Antena 3
15 Dec 2019   •   22:29

Mihai Gâdea a invocat că lichidarea soților nu era necesară, pe motiv că aceștia prezentau o stare de senilitate, potrivit mărturiilor generalului Kemenici

Mihai Gâdea: „Vorbeam la telefonul cu Generalul Kemenici (cel care răspundea de Unitatea de la Târgoviște) care spunea că erau doi bătrâni senili care habar nu aveau de ieri și care în momentul respectiv erau lipsiți de orice fel de putere.(...)Nu cumva totul a fost prezentat opiniei publice pentru a justifica că totul a început cu un proces și cu o execuție care nu face cinste nimănui în ziua de Crăciun și niciodată. De unde știm că din cauza lui Ceaușescu s-a murit?”.

Gelu Voican Voiculescu: „Între 22 și 25 au murit 863 de oameni. Din cauza unor trăgători de elită care nimereau direct în frunte și care au începtat focul când s-a comunicat moartea lui. Au fost prinși teroriști suspecți. Există filmări cu asemenea teroriști prinși cu mai multe rânduri de legitimație. De murit s-a murit(...) Aveți cazul de la Brașov când măcar un terorist sigur a fost prins trăgând cu arma din cimitirul Brașov asupra populației. A fost anchetat de procurorii militari și la două-trei zile ucis în celulă. Acesta a apucat să declare că face parte dintr-un grup de persoane care au misiunea de atrage la întâmplare pentru a crea panică. Sunt declarațiile consemnate de către procurorii militari”.

Citește Și Gelu Voican Voiculescu rupe tăcerea la 30 de ani de la Revoluție

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Gelu Voican Voiculescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close