Antena 3 CNN Actualitate Mihai Precup este noul preşedinte al AMEPIP | A fost numit în funcţie de premierul Marcel Ciolacu

Mihai Precup este noul preşedinte al AMEPIP | A fost numit în funcţie de premierul Marcel Ciolacu

Mihai Precup este primul președinte din istoria AMEPIP care a fost selectat de către Secretariatul General al Guvernului (SGG) și numit în funcție de către premierul Marcel Ciolacu. Până astăzi, Precup a ocupat funcția de Secretar de Stat în Cancelaria Prim-Ministrului, dar și un post în Consiliul de Administrație al Băncii Europene de Investiții.

Mihai Precup este noul preşedinte al AMEPIP | A fost numit în funcţie de premierul Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   22:07

Mihai Precup a fost selectat pentru funcția de președinte al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), cu rolul de a monitoriza și evalua performanțele întreprinderilor publice.

Anterior, Mihai Precup a fost Secretar de Stat în Cancelaria Prim-Ministrului Marcel Ciolacu, funcție pe care a ocupat-o după ce a părăsit mandatul de Secretar de Stat la Ministerul Finanțelor Publice.

Mihai Precup este primul președinte din istoria AMEPIP care a fost selectat de către Secretariatul General al Guvernului (SGG) și numit în funcție de către premierul Marcel Ciolacu.

La concursul de selecție au fost depuse trei CV-uri. Unul dintre candidați nu s-a prezentat la concurs. Dintre cei doi candidați rămași, cel mai mare punctaj a fost obținut de Mihai Precup (93,40).

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a fost înființată prin Hotărârea de Guvern 617/2023, ca răspuns la angajamentele României atât în fața OECD cât și în fața Comisiei Europene. Aproape 1.500 de companii de stat care se află, sub o formă sau alta, în subordinea Guvernului sau a Autorităților Publice Locale vor fi monitorizate în termeni de indicatori de performanță și management de nou înființata agenție.

Cine este Mihai Precup

Mihai Precup (37 de ani) a urmat cursurile ASE și ulterior cele ale Universității Sorbona din Franţa. La aceeași prestigioasă universitate, Precup a obținut Masterul și titlul de Doctor în finanțate corporative. Doctoratul a durat opt ani de zile și a urmărit tema „Impactul crizei financiare asupra evoluţiei investiţiilor în companiile necotate din Europa Centrală şi de Est‟.

După absolvire, Mihai Precup a lucrat peste 11 ani în instituții financiar-bancare din Luxembourg şi Franţa, inclusiv la Banca Europeană de Investiții și în același timp a predat cursuri de politică monetară la Universitatea Sorbona în calitate de cadru didactic asociat.

În martie 2022 intră în administrația publică centrală și este numit Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor. Un an mai târziu, premierul Ciolacu îl numește în funcția de Secretar de Stat la Cancelaria Primului Ministru.

 

×
Subiecte în articol: Mihai Precup AMEPIP Marcel Ciolacu
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close