Antena 3 CNN Actualitate Mii de elevi vor fi nevoiţi să înveţe din nou printre praf şi moloz (VIDEO)

Mii de elevi vor fi nevoiţi să înveţe din nou printre praf şi moloz (VIDEO)

Mii de elevi vor fi nevoiţi să înveţe din nou printre praf şi moloz (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Aug 2010   •   21:41

În România secolului 21, o şcoală se repară în cinci ani. Iar de construit, se construiesc cu viteza melcului. Aşa se face că la fiecare început de an şcolar, mii de şcoli fie sunt în plin şantier, fie nu au aviz sanitar de funcţionare.

În prezent, situaţia arată ca şi acum un an, doi sau trei. Una din cinci şcoli nu are aviz sanitar de funcţionare, dar şi mai multe sunt în plin şantier. Fie nu au grup sanitar, canalizare şi apă curentă, dacă ne referim la cele din mediul rural, fie se reabilitează într-una şi tot degeaba.

Şi în această toamnă, mii de elevi vor învăţa în mai multe schimburi, printre praf şi moloz. Problemele cele mai mari sunt însă la şcolile din Capitală, intrate în programul de reabilitare al primăriei.

În multe din şcolile unde s-a lucrat, s-au făcut lucrări de mântuială, iar în restul, firmele de construcţie abia se mişcă. 

Din 102 şcoli, în şase ani, doar 26 au fost terminate. Alte 29 sunt gata pe jumătate, iar restul sunt abia la început, deşi şantierul e instalat chiar şi de doi ani.



Observator

×
Subiecte în articol: şcoli santier praf
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close