Antena 3 CNN Actualitate Mii de persoane pe străzile Capitalei: "Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti"

Mii de persoane pe străzile Capitalei: "Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti"

Mii de persoane pe străzile Capitalei: "Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti"
Foto: Agerpres
20 Oct 2013   •   15:45
Mii de persoane participă duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea Basarabiei cu România, care a început în Piaţa Victoriei şi are ca punct final Palatul Parlamentului, unde ar urma să fie desfăşurat un steag tricolor de peste 1.000 de metri pătraţi, conform Mediafax.
Participanţii, printre care se numără şi zeci de cetăţeni moldoveni, au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje printre care "Vrem Unirea" şi "Sângele apă nu se face. Unire!".
Ei scandează "Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti", "Doar o ţară am, pe care o iubesc, Basarabia, pământ românesc", "Vrem frăţie, prin unire, pe vecie" şi "Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară".
Reprezentanţii organizatorului principal al marşului - Platforma Civică Acţiunea 2012 - spun că destinaţia marşului, respectiv Palatul Parlamentului, a fost aleasă întrucât la această instituţie "va intra în dezbatere legea pentru apropierea celor două state româneşti, semnată de peste 117.000 de români".
Potrivit organizatorilor, evenimente similare au loc duminică la Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunităţilor de români şi moldoveni care lucrează în străinătate.
 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close