Antena 3 CNN Actualitate Militar care a luptat în Afganistan, găsit spânzurat în pădure

Militar care a luptat în Afganistan, găsit spânzurat în pădure

Militar care a luptat în Afganistan, găsit spânzurat în pădure
Sursa foto: Foto: Video News
20 Mar 2011   •   21:25

 A supravieţuit teatrelor de război şi s-a sinucis acasă.  Un militar român întors din Afganistan a fost găsit spânzurat într-o pădure din Târgu Lăpuş, la 70 de kilometri de casă. Familia îl dăduse dispărut de trei zile. 

 
Căpitanul Flaviu Petru Păcurariu avea 31 de ani. Participase alături de Dragonii Transilvani la luptele pentru pace din Kosovo şi Afganistan. În ultima misiune, cea de şase luni din  provincia Zabul, a fost martor la moartea a doi camarazi şi mutilarea altuia. Deşi trecuse prin momente tragice nu părea să-şi fi pierdut pofta de viaţa. 
 
S-a întors acasă, la Gherla, acum o lună. Totul părea să fie în regulă. Joi, 17 martie, a plecat ca de obicei  de acasă la Dej la unitatea militară. N-a mai ajuns. Disperată, soţia lui a anunţat imediat poliţia. A pus chiar şi anunţuri cu poze pe internet, pe site-urile de socializare.

Mai multe piste arătau ca ar fi luat-o pe drumul spre Baia Mare. Poliţiştii l-au căutat peste tot. Într-un final au reuşit să-l localizeze după semnalul telefonului mobil. L-au gasit spânzurat într-o padure din Târgu Lăpuş, in Maramureş, la 70 de kilometri de casă. 
 
Potrivit necropsiei, bărbatul s-a sinucis chiar în ziua dispariţiei. Nimeni nu ştie de ce a recurs militarul la un asemenea gest. Ororile văzute în teatrele de război nu păreau să-l fi afectat. In plus, nu avea probleme cu familia, iar la serviciu lucrurile mergeau bine. În urma militarului au rămas soţia şi două fetiţe, de 5 şi 7 ani. 

 
 

×
Subiecte în articol: militar spanzurat Afganistan padure razboi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close