Antena 3 CNN Actualitate Militarii români sărbătoresc sâmbătă Ziua Armatei

Militarii români sărbătoresc sâmbătă Ziua Armatei

Militarii români sărbătoresc sâmbătă Ziua Armatei
25 Oct 2008   •   09:48

Sâmbătă este Ziua Armatei, zi specială pentru toţi militarii români. Evenimentul este marcat în întreaga ţară, prin ceremonii militare şi depuneri de coroane la monumentele eroilor. Dacă şeful statului a ales să-şi petreacă ziua la Ansamblul Monumental din Carei, premierul României a optat pentu ceremonialul militar de la Buftea. Festivităţile de sâmbătă, dedicate Zilei Armatei, vor afecta şi traficul din Capitală.
Ziua Armatei este sărbătorită în întreaga ţară. Drapelul naţional va fi arborat la toate sediile instituţiilor militare, iar la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi ridicat marele pavoaz. În Capitală, vor avea loc ceremonii militare, religioase şi depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol şi la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, de la Universitatea Naţională de Apărare ?Carol I?. De asemenea, în parcurile Alexandru Ioan Cuza şi Sergiu Celibidache, studenţii Academiei Tehnice Militare şi militarii din Regimentul 30 Gardă vor efectua exerciţii demonstrative.
Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, cu această ocazie, la Carei, unde a susţinut şi un scurt discurs la Monumentul Ostaşilor Români căzuţi în 25 octombrie 1944. El a spus că oamenii trebuie să îşi amintească de cei căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial ca de nişte eroi, alături de soldaţii căzuţi recent pe fronturile din Afganistan şi Irak. Preşedintele a depus apoi o coroană de flori în memoria eroilor români.

Cu acelaşi prilej, Arcul de Triumf va fi deschis sâmbătă şi duminică publicului, care va putea vizita patru expoziţii. Festivităţile organizate cu ocazia Zilei Armatei vor afecta şi traficul rutier. Astfel, între orele 17.00 şi 17.30, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe Bulevardul Timişoara, pe traseul Bulevardul General Vasile Milea - Drumul Taberei - Piaţa Sergiu Celibidache şi pe strada Nicolae Grigorescu de la intersecţia cu strada Liviu Rebreanu şi până la intersecţia cu Strada Baba Novac.
Evenimente dedicate Zilei Armatei nu vor fi organizate doar în România. În localitatea Miclăuşeni din republica Moldova va fi reinaugurat cimitirul de onoare al soldaţilor români morţi în cel de-al Doilea Război Mondial. Şi militarii din teatrele de operaţii vor sărbători Ziua Armatei prin ceremonii militare şi activităţi culturale şi sportive la care vor fi invitaţi parteneri din coaliţiile multinaţionale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ziua Armatei
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close