Antena 3 CNN Actualitate Minea, despre virusul pestei porcine: „Dacă un cetățean mănâncă carne de porc infestat nu se întâmplă absolut nimic”

Minea, despre virusul pestei porcine: „Dacă un cetățean mănâncă carne de porc infestat nu se întâmplă absolut nimic”

Minea, despre virusul pestei porcine: „Dacă un cetățean mănâncă carne de porc infestat nu se întâmplă absolut nimic”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
29 Aug 2018   •   21:34

Sorin Minea, un cunoscut medic veterinar, care e implicat de ani de zile în industria alimentară, a oferit la Antena 3 mai multe detalii despre pesta porcină africană și care sunt efectele ei. 

„Pesta porcină africană este, într-adevăr, cea mai gravă boală a animalelor pe care eu o știu. E considerată boală exotică. Are o mare caracteristică. Se ia de la un animal la altul în proporție de 100%. De ce nu se face vaccin? Virusul nu creează anticorpi. Necreând anticorpi, nu se poate vaccin fiindcă vaccinul se bazează pe anticorpi. Sacrificarea- altă șansă nu există. 

Virusul pestei porcine nu are nicio legătură cu omul, nu se întâmplă absolut nimic. Dacă ar fi fost carnea periculoasă, o mânca cineva? Știți care e beleaua cea mare? Nu există tratament. Singurul tratament e sacrificarea animalelor. 

Dacă un cetățean mănâncă carne de porc infestat un se întâmplă absolut nimic. Porcii sunt arși și nu procesați pentru că procesarea porcului cu temperaturi inferioare.. de obicei se recomandă numai în conservă. Orice transport al alimentului care conține virusul pestei porcine duce virusul mai departe. Asta înseamnă că vor muri toți porcii din România”, a explicat Sorin Minea. 

×
Subiecte în articol: carne de porc
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close