Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Muncii: Promisiunile electorale suferă o reevaluare şi amânare: se face calculul banilor

Ministerul Muncii: Promisiunile electorale suferă o reevaluare şi amânare: se face calculul banilor

Ministerul Muncii: Promisiunile electorale suferă o reevaluare şi amânare: se face calculul banilor
24 Dec 2008   •   00:35

Promisiunile de ultime ore ale vechiului guvern şi parlament sunt puse la îndoială de miniştrii nou instalaţi în funcţii. De asemenea, programele prezentate în campanie, cu care partidele la putere au căutat şi au găsit votul alegătorilor sunt incerte până ce noul ministru al Muncii, Marian Sârbu nu se va lămuri asupra bugetului. Astfel că data la care intră în aplicare se poate amâna pe termen nedefinit.
Astfel, noul ministru a spus că ?pensiile sunt o prioritate? şi speră să nu existe nici o problemă, scrie Gândul. Cu toate acestea nu a precizat dacă punctul de pensie se va menţine la 45% din salariul brut, ci doar că ?aceasta este ţinta noului guvern?. Nici majorarea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă nu este limpede când va avea loc. Legea, adoptată de Parlament şi apoi promulgată de preşedinte, prevede o cheltuială suplimentară de 800 de milioane de euro pe an. Ministrul a explicat că această lege ?rămâne în plan şi când vom fi siguri că avem bani o vom pune în aplicare?.
Pentru cei cu venituri mici există şi o veste bună. Noul ministru al Muncii, Marian Sârbu, a declarat că nu crede în ?Apocalipsa socială? pe care o prevestesc unii analişti pentru 2009.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close