Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii a redus numărul posturilor scoase la concurs: doar 2000

Ministerul Sănătăţii a redus numărul posturilor scoase la concurs: doar 2000

Ministerul Sănătăţii a redus numărul posturilor scoase la concurs: doar 2000
Sursa foto: doctor
05 Mar 2009   •   17:04

Mai puţin de 2.000 de posturi de medici sunt scoase la concurs, pe 25 martie, de unităţile sanitare din toată ţara, faţă de 3.000 cât fuseseră anunţate iniţial, potrivit listei publicate pe site-ul Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Medical.


Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii explică acest lucru prin faptul că numai cele aproximativ 2.000 de posturi au fost anunţate de managerii unităţilor sanitare din ţară.


Concursul pentru ocuparea posturilor vacante din unităţile sanitare publice va avea loc pe 25 martie, iar medicii specialişti şi rezidenţii în ultimul an mai au la dispoziţie pentru înscriere, o săptămână, până pe 11 martie, conform calendarului şi metodologiei în vigoare.


Dintre posturile disponibile, 1.810 sunt destinate medicilor specialişti şi rezidenţilor din ultimul an, iar 109 posturi sunt pentru medicii generalişti.


Cele mai multe posturi sunt în judeţele Vaslui (83), Constanţa (76), Hunedoara (84) şi Prahova (91), în timp ce judeţele care au scos la concurs cele mai puţine posturi sunt Iaşi (16) şi Sibiu (12).


Medicii din Capitală au la dispoziţie numai 18 posturi, iar rezidenţii 13. Cele mai multe posturi, 21, sunt la Serviciul de Ambulanţă, scrie Newsin.


Dosarele de înscriere trebuie să conţină cererea de înscriere, o adeverinţă de la unitatea medicală unde sunt încadraţi, o adeverinţă privind starea de sănătate, copii după actele de identitate, diploma de licenţă şi certificatul de membru al colegiului medical sau după autorizaţia de liberă practică. Taxa de înscriere la examen este de 440 lei.


Candidaţii respinşi după înscriere vor fi anunţaţi pe 12 martie şi vor avea la dispoziţie o zi pentru completarea dosarelor. Centrele de examinare sunt universităţile medicale din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.


Toate informaţiile despre concurs şi lista posturilor disponibile în concurs se găsesc pe pagina de internet a Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Medical.


Concursul va avea loc între 25 martie şi 6 aprilie şi va consta în două probe eliminatorii, una scrisă şi un practică. Până pe 24 aprilie candidaţii admişi vor fi clasificaţi pe judeţe şi specialităţi, iar pe 29 aprilie, începând cu ora 11.00, aceştia îşi vor putea alege posturile.


Încadrarea candidaţilor admişi este programată să înceapă din 15 mai.


Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, săptămâna trecută, că va scoate la concurs 3.000 de posturi de medici, cea mai mare parte pentru oraşele mai mici, tocmai pentru a nu crea inflaţie de medici în zonele unde nu este nevoie de acută de personal medical. "În felul acesta mai umplem golul din sistemul de sănătate. 3.000 de medici nu este suficient, ar trebui 5.300 dar este un prim pas", a spus ministrul.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății Ion Bazac
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close