Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii introduce noi reguli pentru spitale

Ministerul Sănătăţii introduce noi reguli pentru spitale

Ministerul Sănătăţii introduce noi reguli pentru spitale
Sursa foto: ion bazac
11 Feb 2009   •   00:30

Ministerul Sănătăţii pare să fi găsit o soluţie pentru unele situaţii din spitale şi lipsa de specialişti. În acest sens, doctorii specialişti care lucrează în spitalele ce au un deficit de personal, vor putea face gardă de acasă şi vor primi mai mulţi bani.
?Asta înseamnă că vor veni la spital doar dacă apare o urgenţă?, a anunţat Ion Bazac, ministrul Sănătăţii, după o întâlnire cu managerii de spitale judeţene din toată ţara.
Iniţiativa nu e nouă având în vedere că şi acum există o astfel de prevedere, dar medicii primesc doar 30 de lei. După introducerea noilor norme, valoarea acesteai ar putea depăşi 100 de lei, scrie Evenimentul Zilei.
Ministrul a mai propus ca pacienţii în stare critică să fie internaţii în mod obligatoriu. Chiar dacă nu sunt paturi libere în secţia respectivă se va face într-una asemănătoare. Unele iniţiative par a veni ca urmare a situaţiei din Slatina sau Satu Mare, când o pacientă a fost trimisă acasă, iar aceasta a decedat ulterior. În acest sens, medicul de la unitatea de primiri urgenţe va primi dreptul să interneze bolnavul într-una dintre secţiile spitalului respectiv. De asemenea, s-a hotărât crearea unui ?salon de observaţie? , pentru maximum 24 de ore, urmând ca o comisie să decidă ulterior necesitatea internării.
De asemenea se doreşte eliberarea a 3000 de posturi de medici, iar măsurile în cauză ar putea fi introduse încă din martie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății Ion Bazac
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close