Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sportului, acuzat că a condus ilegal şi a făcut accident cu maşina de serviciu. Eduard Novak: "E un atac de cea mai joasă speță"

Ministrul Sportului, acuzat că a condus ilegal şi a făcut accident cu maşina de serviciu. Eduard Novak: "E un atac de cea mai joasă speță"

Dosar penal deschis după ce sindicaliştii din Ministerul Sportului îl acuză de Eduard Novak că a făcut accident cu maşina instituţiei şi că a încercat să muşamalizeze totul.

Ministrul Sportului, acuzat că a condus ilegal şi a făcut accident cu maşina de serviciu. Eduard Novak: "E un atac de cea mai joasă speță"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    21 Noi 2022   •   14:45

Potrivit sindicaliştilor, ministrul nu ar fi vrut să se afle că era la volan deoarece nu ar avea dreptul să conducă o maşina neadaptată la handicapului său locomotor. 

"În data de 13 iunie, sportivul Eduard Novak a participat la o competiţie de ciclism la Bacău undeva. A fost vorba de două zile: 12 iunie, 13 iunie 2021. 

Atunci s-a urcat la volan, i-a cerut şoferului să se urce la volan. A avut loc un accident şi maşina a fost ascunsă în garaj câteva zile. 

S-a încercat muşamalizarea, a încercat să o repare fără documente, tocmai pentru că accidentul era în condiţiile acestea produs. 

Am observat că din bugetul ministerului s-au cheltuit aceşti bani, cu care nu puteam să fim de acord", a spus Andy Nagy, preşedintele Sindicatului Sport şi Tineret.

Eduard Novak: "Aşa conduc de 23 de ani, nu am nevoie să modific nimic la maşină"

În exclusivitate pentru Antena 3 CNN, Eduard Novak susține că nu a greșit cu absolut nimic. 

Ministrul Sportului a declarat că n-are nevoie de niciun fel de permis special și că nu a ascuns mașina după avarie, așa cum îl acuză Sindicatul Național de Sport și Tineret. 

"Haideți să fim foarte clari. Aveam voie să conduc, şoferul meu se simțea foarte nasol în drum spre București. Mă întorceam către serviciu. 

A fost o tamponare normală, ca pentru oricine altcineva, nu mai mult de o avarie. N-a fost nimic. 

În primul rând, eu am condus de 23 de ani cu aviz medical, nu am nevoie să modific nimic la maşină. Așa conduc de 23 de ani, nu există nicio altă suspiciune. A fost un accident și atât (...).

Este un permis normal cel pe care îl am, eu nu am nevoie de niciun permis special. 

Este un atac de cea mai joasă speță care se poate întâmpla. Deci oamenii într-adevăr sunt disperați ca să dea în mine, dar și din faptul că eu sunt cu dizabilitate. Deci asta este, chiar eu nu mai înțeleg. 

Deci mașina a fost în garaj, am raportat la CASCO, s-a reparat mașina, toate demersurile care trebuie normal", a declarat Eduard Novak, luni, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close