Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii a ascuns scumpirile artificiale. Iată ce produse au avut cele mai mari majorări de preţ

Ministrul Agriculturii a ascuns scumpirile artificiale. Iată ce produse au avut cele mai mari majorări de preţ

Ministrul Agriculturii a ascuns scumpirile artificiale. Iată ce produse au avut cele mai mari majorări de preţ
de S.T.    |    29 Mai 2015   •   11:05

Ministrul Agriculturii a ascuns creşterile artificiale de preţuri din ultima perioadă.

O analiză realizată de economica.net bazată pe rapoartele INS trimise Ministerului Agriculturii arată că în ultima lună s-au înregistrat cele mai mari scumpiri din ultimii trei ani la alimente. Asta în perspectiva reducerii cotei TVA la produsele alimentare de la 1 iunie.

Cele mai mari creşteri de preţuri au fost la fructe, cu 5,25% şi la legume, cu 2,23%. Şi uleiul s-a scumpit, cu 0,32 de procente, dar şi mierea cu 0,28 de procente. Un preţ mărit faţă de martie, a avut în aprilie şi caşcavalul, care s-a scumpit cu 0,16%.

Totodată, o analiză comparativă între luna aprilie a anului acesta şi aprilie 2014, arată că în 2015, preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum pentru mărfuri alimentare au fost mai mari, în medie, cu 0,32 de procente.

Cele mai însemnate majorări faţă de anul trecut au fost la carnea de vită, mai scumpă în aprilie 2015 cu 0,93 de procente şi la lapte, o scumpire de 0,83%. Brânzeturile au avut, de asemenea, un preţ mai ridicat cu 0,45%. Şi carnea de pasăre s-a scumpit, dar cu 0,42 de procente.


×
Parteneri
Ana-Maria, tânăra însărcinată dispărută, a fost găsită moartă
x close