Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Bogdan Trif: Se schimbă legile în turism, noile metode de control

Ministrul Bogdan Trif: Se schimbă legile în turism, noile metode de control

Ministrul Bogdan Trif: Se schimbă legile în turism, noile metode de control
24 Apr 2019   •   17:36

Ministrul Turismului, Bogdan Trif a prezentat, miercuri, noutățile din Legea Turismului, cu privire la acea evidență informatică a activității de turism, dar și controalele desfășurate în acest sector.

”Legea turismului care prevede descentralizarea unor competenţe ale Ministerului Turismului, măsură care vine în sprijinul mediului privat. Astfel, clasificările unităţilor de cazare, atestarea ghizilor de turism, omologarea pârtiilor şi traseelor turistice şi autorizarea plajelor vor fi emise de către autorităţile locale. 

Legea turismului atinge încă un aspect prevăzut în Programul de Guvernare, respectiv reînfiinţarea birourilor externe de promovare turistică, astfel încât să fie stabilită legătura directă între România şi turoperatorii internaţionali, precizează ministerul de resort”, a declarat ministrul Bogdan Trif.

„De asemenea, în Legea Turismului sunt și noutăți în domeni, cum ar fi noile metode de control de tip "mistery-guest", o măsură prin care Ministerul Turismului se va putea asigura că nivelul serviciilor turistice este la standarde corespunzătoare”, a adăugat acesta.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close