Ministrul Economiei: O firmă din Rusia s-a arătat interesată de preluarea combinatului Oltchim

de G.S.    |    22 Sep 2012   •   17:20
Ministrul Economiei: O firmă din Rusia s-a arătat interesată de preluarea combinatului Oltchim Foto: Mediafax

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, sâmbătă, la Slatina, că firma TISE, din Rusia, s-a arătat intersată de preluarea acţiunilor de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea şi că în primăvara acestui an ar fi trimis o scrisoare de intenţie în acest sens.
   
"Este vorba despre compania TISE, din Rusia, care a trimis o scrisoare neangajată în primăvara acestui an. A urmat apoi perioada de vară şi am primit din nou o scrisoare prin care au zis că situaţia se amână, dar îşi arată în continuare disponibilitatea", a declarat ministrul Economiei.
   
Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Oltchim, se retrage, Daniel Chiţoiu a declarat că firma din Rusia, conform discuţiilor iniţiale, ar fi interesată în continuare de preluarea combinatului.
   
Referindu-se la aceeaşi situaţie, premierul Victor Ponta a precizat că, momentan, nu vrea să facă alte remarci, spunând doar că se declară rezervat 
   
"Nu este vorba despre Dan Diaconescu, ci de orice investitor serios, dar, în situaţia în care nu există posibilităţi sau nu există bani, daţi-mi voie să fiu rezervat", a declarat Victor Ponta.
   
Premierul a declarat că Guvernul are şi o variantă de rezervă în cazul în care privatizarea care a avut loc vineri nu se va concretiza şi a spus că primordiale sunt salariile oamenilor şi investiţiile de la Oltchim, el nefăcând însă publică această soluţie de rezervă.
   
Ponta a atras iar atenţia că orice investitor serios, o dată cu preluarea Oltchim, are o responsabilitate juridică şi, pe lângă garantarea salariilor oamenilor, este foarte importantă şi existenţa unei pieţe de desfacere pentru producsele care se realizează la Oltchim.
   
Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi premierul Victor Ponta au vizitat fabrica producătoare de ţevi de oţel TMK Artrom, de la Slatina, după care au mulţumit încă o dată companiei ruse TMK pentru investiţia făcută în România, Chiţoiu urându-i ca în următorii patru ani să-şi dubleze investiţiile.
   
Premierul Victor Ponta declarase, sâmbătă, la Slatina, înainte să viziteze fabrica deţinută de compania rusă, că şi-ar fi dorit ca şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea să fi investit tot o firmă rusească.

x close