Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei: România nu ar avea probleme chiar dacă Gazprom opreşte în totalitate livrările de gaze

Ministrul Energiei: România nu ar avea probleme chiar dacă Gazprom opreşte în totalitate livrările de gaze

de M.T.    |    15 Sep 2014   •   14:15

România nu ar avea probleme în perioada de iarnă nici în cazul în care Gazprom ar opri în totalitate livrările de gaze şi iarna ar fi extrem de dificilă, a declarat mininistrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicolescu a precizat că livrările de gaze ruseşti vor scădea cu 10% începând de marţi până duminică, precizând că şi de această dată reprezentanţii Gazprom nu au comunicat autorităţilor de la Bucureşti motivele reducerii volumelor de gaze.

„Cred că trebuie să începem să ne obişnuim cu această situaţie, cu care, probabil, ne vom confrunta foarte des în săptămânile şi lunile următoare”, a afirmat ministrul.

Cu toate acestea, Nicolescu a dat asigurări că este vorba despre „cantităţi absolut nesemnificative şi nu există niciun fel de risc pentru perioada de iarnă, chiar dacă furnizarea s-ar opri de tot până la primăvară şi chiar dacă va fi o iarnă extrem de dificilă”.

„Am încercat să discut astăzi cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, dar nu a fost posibil. Mi s-a spus că nu este în Bucureşti. Voiam să aflu motivele acestor reduceri, pentru că nici Transgaz nu are un răspuns de la Gazprom”, a explicat ministrul Energiei.

„Sperăm că energia să nu fie folosită ca armă politică, pentru că cei care ar face asta ar avea de pierdut”, a mai spus Nicolescu.

La sfârşitul lunii august, în cadrul emisiunii "Income", de la Antena 3, Răzvan Nicolescu a dat asigurări că exclude orice posibilitate ca populaţia României să fie afectată de vreo criză privind gazele naturale.

×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close