Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei: Exclud orice fel de posibilitate ca populaţia României să fie afectată de vreo criză privind gazele naturale

Ministrul Energiei: Exclud orice fel de posibilitate ca populaţia României să fie afectată de vreo criză privind gazele naturale

Ministrul Energiei: Exclud orice fel de posibilitate ca populaţia României să fie afectată de vreo criză privind gazele naturale
de M.T.    |    30 Aug 2014   •   14:15

Pentru cetăţenii României nu există niciun risc în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze, în cazul în care conducta care trece prin Ucraina va fi închisă sau dacă Rusia va sista livrarea, a dat asigurări ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu.

„Nu există niciun risc pentru cetăţenii României. Am avut grijă să reuşim să atingem un nivel de stocare a gazelor naturale în depozite peste obligaţia legală stabilită de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. În plus, Romgaz va reuşi finalizarea unei investiţii în creşterea performanţei capacităţilor de stocare la Urziceni. Exclud orice posibilitate ca populaţia României să fie afectată de vreo criză”, a declarat Nicolescu la Antena 3, în cadrul emisiunii "Income".

„Este o criză pe care nu o dorim, dar care nu trebuie să ne surprindă dacă se va produce. Am discutat şi cu comisarul european pentru Energie. Este foarte posibil să apară o criză, însă noi nu vom fi afectaţi”, a continuat ministrul Energiei.

„De asemenea, avem o rezervă suficientă de păcură, pe care o putem folosi pentru a trece centralele electrice care utilizează gaz natural pe păcură. Am luat toată măsurile, suntem pregătiţi pentru a putea face faţă oricărei situaţii”, a mai precizat Nicolescu.

Totuşi, ministrul a adăugat că, „din păcate, nu ne putem ajuta vecinii prea mult. Putem ajuta într-o mică măsură Republica Moldova şi probabil vom putea ajuta într-o mică măsură Ungaria, dacă va fi cazul”. 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close