Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, face controale neanunţate la spitalele din Capitală

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, face controale neanunţate la spitalele din Capitală

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, face controale neanunţate la spitalele din Capitală
03 Ian 2009   •   18:15

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale 'Victor Babeş' din Capitală, în urma unui raport primit de la Centrul pentru Boli Transmisibile care evidenţează o creştere a infecţiilor acute respiratorii, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.
Ea a adăugat că ministrul a vrut să se asigure că, în cazul creşterii numărului acestor afecţiuni în această perioadă, cel de-al doilea spital de boli infecţioase poate să asigure asistenţa medicală şi urgenţele.
Ministrul Bazac a găsit o serie de nereguli la Serviciul de terapie intensivă, unde erau doar câteva tuburi de oxigen, probleme la unitatea de primiri urgenţe şi a constatat faptul că bolnavii care veneau la cele două secţii de pneumologie erau numai consultaţi şi redirecţionaţi către alte unităţi.
Totodată, la Serviciul de radiologie un aparat nou este nefuncţional, motivaţia fiind aceea că este stricat, a spus Oana Grigore.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a precizat că ministrul efectuează aceste controale neanunţate în unităţile sanitare nu ca să pedepseacă pe cineva, ci pentru a vedea cum funcţionează asistenţa medicală în Capitală şi a o îmbunătăţi.
Conf. dr. Emanoil Ceauşu, directorul medical al spitalului, a declarat, că ministrul a recomandat conducerii unităţii să prelungească programul secţiei de radiologie care, în prezent, este până la ora 19.00 şi să facă să funcţioneze această secţie importantă 24 de ore din 24.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Ion Bazac Ministrul Sanatatii
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close