Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii şi directorii spitalelor discută noua procedură de internare a pacienţilor

Ministrul Sănătăţii şi directorii spitalelor discută noua procedură de internare a pacienţilor

Ministrul Sănătăţii şi directorii spitalelor discută noua procedură de internare a pacienţilor
Sursa foto: Ion Bazac
10 Feb 2009   •   08:51

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, se întâlneşte marţi cu directorii tuturor spitalelor judeţene, pentru a discuta noua procedură de internare a pacienţilor în regim de urgenţă. După aceste consultări, vor fi stabilite modificările de internare pentru situaţiile de Urgenţă. Schimbările vin după ce, în ultima perioadă, în mai multe spitale judeţene au murit pacienţi veniţi în stare gravă la Urgenţă.
Noul sistem privind cazurile grave prevede internarea obligatorie a tuturor urgenţelor cu cod roşu direct de la Unităţile de Primiri Urgenţe, indiferent de punctele de vedere ale medicilor de pe secţii.
O altă prevedere este limitarea gărzii de la Unităţile de Primiri Urgenţe la 12 ore. În acest sens, ministrul doreşte ca toate posturile de medic specialist şi de medic rezident în ultmul an să fie scoase la concurs pentru depăşirea crizei de personal din spitale.
Ministerul Sănătăţii a decis că este nevoie şi de un staţionar cu paturi pentru ca situaţii ca cele de la Slatina şi de la Satu Mare să nu se mai întâmple. Astfel, Unitatea de Primiri Urgenţe va trebui să dispună de aproximativ 10% din numărul total de paturi din spitalul în care aceste urgenţe trebuie să fie internate în mod obligatoriu.
La nivelul spitalelor judeţene care au Unităţi de Primiri Urgenţe vor fi limitate numărul de non-urgenţe la 55% din capacitatea de paturi a spitalului, astfel încât în orice moment să fie paturi disponibile pentru pacienţii aflaţi în urgenţă.
Luna trecută, un bolnav de 62 de ani, din judeţul Olt, care a fost plimbat timp de patru ore între secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a murit fără ca vreun medic să îi acorde tratamentul necesar. Un alt caz dramatic a fost la Satu Mare. Săptămâna trecută, o femeie de 71 de ani, a fost pasată timp de două zile între secţiile spitalului. Apoi a fost trimisă acasă de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, iar femeia a murit.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Ion Bazac
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close