Antena 3 Actualitate Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, anunță redeschiderea tuturor sporturilor

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, anunță redeschiderea tuturor sporturilor

de Cătălin Tuluc    |    12 Sep 2020   •   16:45
Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, anunță redeschiderea tuturor sporturilor
Sursa foto: Facebook / Ionut Stroe

În cadrul unei conferințe susținute în fața Prefecturii din Iași, Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a făcut anunțul că în România se pot redeschide, legal, toate sporturile.

Ministrul Ionuț Stroe a susținut  că măsura privind redeschiderea activităților sportive va fi cuprinsă în Hotărârea de Guvern ce vizează prelungirea Stării de Alertă, și care urmează să fie adoptată luni.

Potrivit acestuia, redeschiderea activităților sportive va fi însoțită și de un set de reguli complementare, care să diminueaze riscul răspândirii epidemiei de Covid-19.

În acest context, ministrul Ionuț Stroe a precizat că: „Vor fi reguli oferite de zona medicală. Chiar dacă incomodează, ele sunt absolut obligatorii, când vorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”.

Săptămâna viitoare, ministrul va semna un nou ordin pentru aprobarea normelor medicale, pentru sectorul sportiv.

„Vom veni cu un nou ordin, care, ţinând cont de normele medicale, va asigura redeschiderea tuturor sporturilor, inclusiv cele de contact, care aşteptau de ceva vreme”, a spus Stroe.

Ionuț Stroe face precizarea că „inclusiv cele de contact (n.r.: sporturile)”, deoarece mai mulţi reprezentanţi ai sporturilor de contact s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de faptul că nu îşi pot desfăşura activitatea, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Chiar Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu, s-a arătat de mai multe ori nemulțumit de faptul că în alte state au început deja antrenamentele de lupte în sală, iar în România nu.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sportului

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close