Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre verdictul CNATDCU: "Înțeleg că dacă mă duc în troleu și fur 5% din banii unui om, e în regulă, nu?"

Mircea Badea, despre verdictul CNATDCU: "Înțeleg că dacă mă duc în troleu și fur 5% din banii unui om, e în regulă, nu?"

Mircea Badea, despre verdictul CNATDCU: "Înțeleg că dacă mă duc în troleu și fur 5% din banii unui om, e în regulă, nu?"
08 Dec 2016   •   15:12

Comisia de lucru desemnată de CNATDCU să analizeze teza de doctorat a şefei DNA a ajuns la concluzia că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat. Recomandarea de menţinere a titlului de doctor a fost însuşită joi, prin vot, de Consiliul General al CNATDCU.

În Consiliul General au fost 35 de voturi pentru menţinerea titlului de doctor şi o singură abţinere, neconstatându-se nereguli grave, potrivit anunțului oficial CNATDCU.

Mircea Badea a explicat, în ediția de joi a emisiunii Esențial, că “asistăm la unul dintre cele mai jenante momente dintotdeauna pentru mediul academic românesc”.

“Este o operațiune de spălare absolut penibilă în fața unor evidențe. Avem o nouă editare a episodului Pixelul Albastru, de data aceasta la nivel universitar și academic (...). Pe scurt, comisia susține că Laura Codruța Kovesi a plagiat doar 5% din lucrare. Înțeleg că este o normă. Practic, de acum înainte, dacă plagiezi sub 5% sau chiar 5% devine o normă. Și zic că de acum încolo se poate aplica la orice fel de furt, pentru că plagiatul este furt intelectual. Sigur, plagiatul doamnei Kovesi este de aproape 50%, după cum bine ne-a explicat cel mai bun soft antiplagiat de pe planetă, cu care lucrează cele mai prestigioase universități de pe planetă, cu care lucrează chiar departamentul de justiție al Statelor Unite ale Americii. Deci, sigur plagiatul este de 50%. Bun, CNATDCU nu a putut să spună că e 0%, deci 5% e în regulă. Și acum, dacă mă duc într-un troleu și fur din buzunarul unui om 5% din banii pe care îi are în portofel, nu e problemă. E ca regula celor cinci secunde, dacă scapi ceva de mâncare pe jos și ridici sub cinci secunde, atunci poți să bagi în gură, că nu e problemă. Acum este regula celor cinci procente”, a explicat Mircea Badea.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close