Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: „Diferența dintre un politician și un procuror este că pe politician îl votează oamenii”

Mircea Badea: „Diferența dintre un politician și un procuror este că pe politician îl votează oamenii”

Mircea Badea: „Diferența dintre un politician și un procuror este că pe politician îl votează oamenii”
12 Mai 2017   •   00:17

Mircea Badea a comentat în emisiunea În gura presei cazul lui Victor Ponta, care a fost scos de sub urmărire penală într-un dosar de la DNA.

Asta după ce procurorul Jean Uncheșelu a semnat la sfârșitul lunii martie 2017 ordonanța de clasare a dosarului în care fostul premier era acuzat de conflict de interese.

Paradoxal, clasarea vine la aproape doi ani după ce Parlamentul a respins începerea urmăririi penale și la un an după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articolul din Codul Penal în baza căruia Ponta era acuzat.

„E puțin relevant cine e policiticanul, ci cum a acționat procurorul. (...) Un procuror a decis să-l urmărească penal pe un politician. Doi ani stă acel politician urmărit penal, după care acest procuror își dă seama că e penibil dosarul și renunță.  Diferența dintre un politician și un procuror este că pe politician l-au votat niște oamenii. Pe procuroul ăsta l-a adus șefa sa, numită de președintele României. (...) Întrebare, acest procuror pățește ceva pentru joaca asta? Nu, pentru că el poate să facă asta”, a concluzionat realizatorul.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close